Η Λιόν άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς. Πλέον, είναι στα χέρια του Αμερικανού επιχειρηματία, Τζον Τέξτορ, που αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών της γαλλικής ομάδας, αντί 846 εκατ. δολαρίων.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Ζαν Μισέλ Ολάς, ολοκλήρωσε τις συζητήσεις με τον Τέξτορ, ο οποίος έχει μετοχές και σε Κρίσταλ Πάλας και Μποταφόγκο, για την παραχώρηση της ιδιοκτησίας.

Η εταιρία του Αμερικανού μεγιστάνα «Eagle Football Holdings» αποφάσισε να κάνει επενδύσεις εκατοντάδων εκατ. δολαρίων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και η πρώτη μεγάλη κίνηση είναι η απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών των «λιονέ».

Ο νέος ιδιοκτήτης της γαλλικής ομάδας στις πρώτες δηλώσεις τόνισε πως σύντομα η Λιόν θα είναι σε θέση ν’ ανταγωνιστεί ομάδες, όπως η η Παρί Σεν Ζερμέν, που ξοδεύουν πολλά χρήματα σε μεταγραφές:

«Δεν μου αρέσουν αυτά τα μοντέλα όπως αυτό της Παρί. Παρόλα αυτά είναι μεγάλη ομάδα, έχει σπουδαίους παίκτες, που όλοι μας αρέσει να τους παρακολουθούμε. Νομίζω ότι σε τα λίγα χρόνια θα μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε και να φθάσουμε στην κορυφή. Θέλουμε να κερδίσουμε τίτλους εδώ. Θα εμφανιστούμε δυνατοί και θα ξοδέψουμε για το καλό της ομάδας».

Να σημειωθεί πως η Λιόν έχει να κατακτήσει τίτλο από το 2008.