Ο Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς, ο προπονητής που οδήγησε την Ελβετία στα προημιτελικά του EURO 2020, ζήτησε να λυθεί το συμβόλαιό του με την εθνική ομάδα, ώστε να αναλάβει και πάλι την Μπορντό, όπως γράφει σήμερα η ελβετική εφημερίδα “Blick”.

Η εφημερίδα επικαλείται τον Βινίσιο Φιορανέλι, ο οποίος είναι εδώ και χρόνια φίλος και ατζέντης του γνωστού προπονητή. «Ναι, είναι αλήθεια ότι ο Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς ζήτησε να λυθεί το συμβόλαιό του» δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Οι διοικούντες την Μπορντό, η οποία μόλις άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς, αφού αγοράστηκε από τον Ισπανό-Λουξεμβούργιο επιχειρηματία, Ζεράρ Λόπεθ, ήρθαν σε επαφή πριν από δέκα ημέρες με τον 57χρονο προπονητή, ο οποίος θεωρείται ο «αρχιτέκτονας» της επιτυχημένης πορείας της ελβετικής ομάδας στο πρόσφατο EURO.

Ωστόσο, η “Blick” τονίζει πως δεν είναι σίγουρο ότι η Ελβετική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ASF) θα αφήσει τον Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς να αποχωρήσει. «Το αίτημα παραμένει ανοιχτό, επειδή είναι πολύ πιθανό η ASF να δεχθεί μόνο με αντάλλαγμα την οικονομική αποζημίωση» υπογραμμίζει η εφημερίδα για τον Πέτκοβιτς, ο οποίος εργάζεται στην εθνική Ελβετίας από το 2014.