Ο Χόρχε Σαμπάολι καταδίκασε τα γεγονότα που έγιναν στον αγώνα της Νις με την Μαρσέιγ.

Στο ματς της Νις με την Μαρσέιγ συνέβησαν κάποια άσχημα περιστατικά, τα οποία ο προπονητής των Μασσαλών τα καταδίκασε σε συνέντευξη που έδωσε στην «Equipe».

Κάποιοι οπαδοί της Νις πέταξαν μπουκάλια στον Παγέ και εκείνος τα έριξε πίσω στις κερκίδες. Μετά από αυτή την κίνηση παίκτες και οπαδοί έγιναν ένα, με το ματς να διακόπτεται οριστικά μετά από ώρα. Ο τεχνικός Χόρχε Σαμπάολι ανέφερε πως κανείς δεν έσπευσε να υπερασπιστεί την ομάδα του, ούτε καν η ασφάλεια του γηπέδου και ήταν εντελώς μόνοι τους.

«Η ιστορία μάς έχει διδάξει ότι είναι λάθος να επιτίθεσαι σε κάποιον επειδή φοράει διαφορετική φανέλα, είναι διάκριση και δεν είναι αποδεκτό να το βλέπεις στο ποδόσφαιρο.

Την Κυριακή φοβηθήκαμε. Οι φίλαθλοι της αντίπαλης ομάδας επιτέθηκαν στους παίκτες μας και η ασφάλεια τους επέτρεψε να το κάνουν. Ορισμένα μέλη της διοίκησης της Νις και παίκτες όχι μόνο δεν έχουν καταδικάσει αυτές τις πράξεις, αλλά τις χειροκροτούν. Βγήκαμε στο γήπεδο για να υπερασπιστούμε τους παίκτες μας, γιατί κανένας άλλος δεν θα το έκανε. Ήμασταν μόνοι.

Πολλά παιδιά βλέπουν ποδόσφαιρο και δεν θέλω να βλέπουν ένα τέτοιο θέαμα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που βγάζει πολύ πάθος αλλά δεν πρέπει να βγαίνει από τα όρια. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από αυτά τα παιδιά. Αυτός είναι ο λόγος που ζητώ από τους οπαδούς μας να μην πάρουν εκδίκηση».