Ο επικεφαλής διακυβέρνησης ομοσπονδιών της UEFA κάλεσε την ΕΠΟ να περάσουν όλες οι αλλαγές της Ολιστικής Μελέτης, ενώ έριξε καρφιά κατά Αυγενάκη και του αθλητικού νόμου.

Ο Λούκα Νικόλα αναφέρθηκε εκτενώς στην Ολιστική Μελέτη για την οποία θα κληθεί να αποφασίσει η ΕΠΟ στη ΓΣ της 19ης Ιουλίου, καλώντας την Ομοσπονδία να περάσει όλες τις εισηγήσεις της UEFΑ.

«Να μεταφέρω τις θερμότερες ευχές από τους κ.κ. Α.Τσέφεριν (πρόεδρο της UEFA) και Θ.Θεοδωρίδη (ΓΓ της UEFA). Λίγες χώρες έχουν τόσο πάθος για το ποδόσφαιρο και έχουν προσφέρει τόσο όπως η Ελλάδα. Αυτό το συνέδριο επρόκειτο να αφομοιώσει κομμάτια της Ολιστικής Μελέτης. Αυτό όμως αναβλήθηκε για τις 19 Ιουλίου. Εξαιρετικά σημαντικό αυτές οι συστάσεις να εφαρμοστούν πλήρως. Γι’ αυτό εστάλησαν δύο αποστολές εδώ για να συνεργαστούν με την ΕΠΟ το προηγούμενο διάστημα. Οι αλλαγές αυτές έχουν κοινοποιηθεί σε όλους σας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι προτεινόμενες αλλαγές θα βελτιώσουν την ΕΠΟ: σε πολλά επίπεδα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή θα ενδυναμωθεί και θα υπάρχει και μια γυναικεία φωνή. Θα υπάρχουν έλεγχοι διακυβέρνησης που θα ενδυναμώσει τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου, όπως θα ενδυναμωθεί και η επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Πρέπει να υλοποιηθούν πλήρως, ως πακέτο. H ΟΥΕΦΑ θα συνεχίσει να συνδράμει στην ΕΠΟ. Η συνέχιση της στήριξης που θα παρέχουμε θα εξαρτηθεί από ένα θετικό αποτέλεσμα τον Ιούλιο», ανέφερε αρχικά.

Για τον αθλητικό νόμο είπε: «Είμαστε ανένδοτοι στην προστασία της ΕΠΟ και του ποδοσφαίρου και θα συνεχίσουμε. Έχουμε επιφυλάξεις ακόμα και σήμερα, και δυστυχώς δεν έγινε ποτέ μια συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού. Κάποια θέματα στο νόμο είναι ακόμα πιο πιεστικά. Όπως οι εκλογές στις ΕΠΣ. Στείλαμε χθες επιστολή στον υφυπουργό και ζητήσαμε επείγουσα συνάντηση».