Η Ουτρέχτη ανακοίνωσε την την ανανέωση του συμβολαίου του Βασίλη Μπάρκα για έναν ακόμη χρόνο.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Τώρα που η Ουτρέχτη ενεργοποίησε την οψιόν στο συμβόλαιό του, ο τερματοφύλακας Βασίλης Μπάρκας έχει συμβόλαιο στην μέχρι τα μέσα του 2025. Ο Έλληνας τερματοφύλακας (29) μπορεί λοιπόν να ξεκινήσει την τρίτη του σεζόν στην Ουτρέχτη μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ο Μπάρκας αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2022 και έπαιξε 38 επίσημα παιχνίδια η σεζόν 2022/2023. Ο διεθνής κράτησε δώδεκα φορές το μηδέν. Κέρδισε επίσης το τρίτο βραβείο για το τρόπαιο David di Tommaso και είναι ο πρώτος τερματοφύλακας από το 2017 που κέρδισε μια θέση σε αυτό το βάθρο.

Ο Μπάρκας, γιος Έλληνα πατέρα και Ολλανδή μητέρας, περνά από την ακαδημία νέων του Ατρόμητου και κάνει το ντεμπούτο του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο για λογαριασμό αυτού του συλλόγου. Στη συνέχεια απέκτησε εμπειρία στην ΑΕΚ και στη Σέλτικ Γλασκώβης. Συλλόγους με τους οποίους έχει παίξει μεταξύ άλλων στο Champions League και στο Europa League. Ο Μπάρκας είναι Έλληνας διεθνής και έχει υπερασπιστεί το τέρμα για λογαριασμό της Εθνικής Ομάδας δεκατρείς φορές έως τώρα.

Αφού έμεινε για λίγο εκτός, ο Μπάρκας υπέγραχε για ένα χρόνο ακόμα στην Ουτρέχτη στην τελική φάση της προετοιμασίας για τη σεζόν 2023/2024. Το συμβόλαιό του περιελάμβανε επίσης την επιλογή που έδινε τη δυνατότητα στην Ουτρέχτη να επεκτείνει τη συμφωνία. Αυτό συνέβη τώρα, αφού ο Μπάρκας έχει παίξει 27 φορές στο βασικό σχήμα μέχρι στιγμής τη σεζόν.

“Όταν ο Βασίλης ήρθε στην Ολλανδία το καλοκαίρι του 2022, ήμασταν πεπεισμένοι ότι είχαμε προσελκύσει έναν τερματοφύλακα με έξτρα ποιότητα. Σε ό,τι μας αφορά, το πέτυχε πλήρως στην πρώτη και στη δεύτερη σεζόν του”, εξηγεί ο τεχνικός διευθυντής Jordy Zuidam. “Είμαστε ευχαριστημένοι που, τώρα που έχουμε συμπεριλάβει την επιλογή στο συμβόλαιό του, θα είναι μαζί μας μέχρι τα μέσα του 2025”.