Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει λάβει την πλήρη υποστήριξη του προπονητή του στην Εθνική Αγγλίας ενόψει του αγώνα με την Ιταλία.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ λέει ότι είναι πρόθυμος να διακυβεύσει τη «φήμη» του στηρίζοντας τον Χάρι Μαγκουάιρ, καθώς τον περιέγραψε ως έναν από τους «καλύτερους» και «πιο σημαντικούς» παίκτες της Αγγλίας, που μπορεί να κάνει πράγματα στην ομάδα που οι άλλοι δεν μπορούν.

Ο προπονητής των «τριών λιονταριών» έφτασε στο σημείο να περιγράψει τους Μαγκουάιρ και Τζον Στόουνς «τόσο καλούς όσο κανένας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο» στο να προωθούνται με τη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο.

Είναι τέτοια η θέση του 29χρονου στην ομάδα της Αγγλίας που ο Σάουθγκεϊτ είπε ότι δεν ένιωθε την ανάγκη για επιπλέον συνομιλίες μαζί του, παρά το γεγονός ότι δεν είναι πλέον βασικός στην Γιουνάιτεντ. Η αίσθηση γύρω από το στρατόπεδο της Αγγλίας ήταν ότι ο Μαγκουάιρ θα ξεκινούσε το παιχνίδι με την Ιταλία στο Σαν Σίρο την Παρασκευή το βράδυ, και σαφώς παραμένει ένας από τους πρώτους κεντρικούς μπακ του Σάουθγκεϊτ.

Αυτό έγινε αρκετά σαφές κι από τα σχόλιά του πριν από τον αγώνα, καθώς ο προπονητής της Αγγλίας τόνισε ότι θα ήταν πρόθυμος να διακυβεύσει τη «φήμη» του σε τέτοιες αποφάσεις. «Όποια φήμη κι αν έχω, τη βάζω εκεί», είπε ο Σάουθγκεϊτ. «Νομίζω, πως πρέπει πάντα να υποστηρίζεις την άποψή σου και νιώθουμε ότι είναι σημαντικός παίκτης. Σαφώς, δεν είναι σε μια ιδανική κατάσταση», πρόσθεσε ο Σάουθγκεϊτ.

«Θέλετε οι καλύτεροι παίκτες σας να παίζουν τακτικά, ώστε να είναι σωματικά σε καλή θέση και ψυχικά σε καλή θέση. Αλλά είναι ένας σημαντικός παίκτης για εμάς. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να στηρίζουμε τους καλύτερους παίκτες μας. Δεν έχω νιώσει την ανάγκη να του μιλήσω διαφορετικά με τους υπόλοιπους παίκτες. Προσπαθώ να τα πω μεμονωμένα με όλους, αυτό ήταν λίγο πιο περίπλοκο αυτή τη φορά γιατί έχουμε 28!»

Αναφορικά στο γεγονός ότι δεν είναι πλέον στα βασικά πλάνα του Τεν Χαγκ, τόνισε: «Κοιτάξτε, καταλαβαίνει ότι είναι σε μεγάλο σύλλογο, μεγάλο κόστος μεταγραφής και αρχηγός του συλλόγου, οπότε νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που τα φώτα της δημοσιότητας είναι περισσότερο πάνω του. Αλλά πρέπει και είναι συγκεντρωμένος στο να προπονείται καλά κάθε μέρα και να επιστρέψει στην ομάδα».