Ο Τιμούρ Κετσπάγια, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα της Εθνικής Ελλάδος και τόνισε πως η Κύπρος θα παίξει με τον κόσμο στο πλευρό της για τη νίκη.

Η Κύπρος δεν πήγε καλά στο φετινό Nations League μετρώντας 2 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες στις πρώτες 4 αγωνιστικές, με το γεγονός αυτό να την έχει φέρει στην τελευταία θέση του 2ου ομίλου της League C και να μάχεται με την Βόρεια Ιρλανδία για την αποφυγή της τελευταίας θέσης.

Το ματς πάντως με την Εθνική Ελλάδας του Γκουστάβο Πογέτ, που έχει “4 στα 4” είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία για την Κύπρο να δείξει πόσο θελεί ένα καλό αποτέλεσμα και αυτό ακριβώς τόνισε στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (23/09) ο Τιμούρ Κετσπάγια, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στον κόσμο να δώσει δυναμικό παρών στον αγώνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για το ματς με την Εθνική Ελλάδας: “Μετά από αρκετά χρόνια αναλαμβάνω μια Εθνική. Είχα αναλάβει την Εθνική Γεωργίας, την χώρα που γεννήθηκα και τώρα αναλαμβάνω τη δεύτερη χώρα μου, την Κύπρο. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Χρειαζόμαστε βαθμούς για να αποφύγουμε το μπαράζ. Δουλέψαμε αρκετά καλά αυτές τις τέσσερις μέρες. Σίγουρα υπάρχουν παίκτες που είναι απογοητευμένοι που δεν κλήθηκαν αλλά έχουμε πάρα πολλούς παίκτες, είναι δύσκολο να τους καλέσεις όλους. Είμαστε πάρα πολύ καλά προετοιμασμένοι και ελπίζω να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα

Για το κλειδί για την επιστροφή της Κύπρου στις επιτυχίες: “Μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια. Αυτές οι δυο ομάδες προπορεύονται και η Ελλάδα εξασφάλισε σχεδόν την πρωτιά. Εμείς είμαστε στην τελευταία θέση και πρέπει να την αποφύγουμε. Για να το καταφέρουμε πρέπει να πάρουμε θετικά αποτελέσματα. Οι παίκτες είναι έτοιμοι, έχουν θέληση και έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Σίγουρα θέλουμε και την βοήθεια του κόσμου, είναι μια ευκαιρία να δούν και την Ελλάδα και πιστεύω θα έρθει ο κόσμος. Θέλουμε βαθμούς και πιστεύω ότι μπορούμε. Έχουμε φοβερούς παίκτες, έμπειρους αλλά και νεαρούς και στις προπονήσεις δείχνουν ότι το θέλουν πάρα πολύ”.

Για το αν έχει στο μυαλό του κάποια συγκεκριμένη φιλοσοφία για την Εθνική Κύπρου: “Η φιλοσοφία μας είναι να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Σίγουρα παίζει ρόλο και ποιος είναι ο αντίπαλος. Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία, να δίνουμε περισσότερη σημασία στην Εθνική. Έχει πολλούς παίκτες που απογοητεύτηκαν που δεν τους καλέσαμε αλλά εμείς δεν διαλέγουμε παίκτες επειδή τους ξέρουμε ή τους θέλουμε περισσότερο. Αυτοί ήταν αυτή τη στιγμή… Όποιος έχει τη δυνατότητα να παίξει, εμείς θα του δώσουμε την ευκαιρία. Το πιο σημαντικό είναι ο κόσμος να σταθεί δίπλα στην ομάδα”.

Για το πως αντιμετωπίζει το γεγονός ότι υπάρχουν θέσεις όπου δεν έχουν πολλές συμμετοχές Κύπριοι παίκτες: “Εμείς δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Στην θέση του τερματοφύλακα δεν έχουμε πολλές συμμετοχές όπως και σε κάποιες άλλες θέσεις αλλά οι παίκτες που ήρθανε έχουν μεγάλη θέληση, θέλουν να πετύχουν. Αγαπούν την Εθνική και τον τόπο. Είναι ευκαιρία για όλους μας να κάνουμε κάτι καλό για τον τόπο μας όπως είπε ο Αρτυματάς. Οι ποδοσφαιριστές είναι αποφασισμένοι. Είναι μια πολύ καλή Εθνική η Ελλάδα αλλά παίζουμε στην έδρα μας. Ο κόσμος θα έρθει και θέλουμε να τον κρατήσουμε δίπλα μας σε όλα τα παιχνίδια”.

Για τη γνώμη του για την Εθνική Ελλάδας: “Είναι μια πολύ καλή ομάδα τεχνικά, είναι σαν οικογένεια μέσα στο γήπεδο, τα παιδιά έχουν καλή συνεργασία μεταξύ τους και πάντα χαίρονται που παίζουν με την Εθνική. Υπάρχουν παιδιά με τα οποία συνεργάστηκα και εγώ. Μια δυνατή, πολύ καλή ομάδα. Εμείς χάσαμε 3-0 στο πρώτο παιχνίδι, πιστεύω ότι δεν μας άξιζε παρόλο ότι δεν παίξαμε καλά. Τώρα παίζουμε στην έδρα μας και έχουμε στόχο να κερδίσουμε”.

Για το αν έχει διαθέσιμους όλους τους παίκτες: “Ναι είναι όλοι πανέτοιμοι και οι 25 παίκτες. Το πρώτο μου παιχνίδι με τη Γεωργία ήταν με την Ελλάδα στην Αθήνα, τώρα ξεκινάω ξανά με την Ελλάδα αλλά στην έδρα μας”.