Στη Ρουμανία κατοχυρώθηκε κι επίσημα το ματς με 3-0 αφού η αποστολή της Νορβηγίας δεν μπόρεσε να ταξιδέψει λόγω κορονοιού, ενώ παράλληλα η Β. Ιρλανδία πάει και τυπικά στη League B ή C.

Ο αγώνας μεταξύ Ρουμανίας και Νορβηγίας για την 5η αγωνιστική του Nations League είχε αναβληθεί σε πρώτο χρόνο το περασμένο Σάββατο, λόγω της θετικής διάγνωσης του Ομάρ Ελαμπντελαουί στον κορονοϊό που είχε συνέπεια να απαγορευθεί το ταξίδι της εθνικής από τις νορβηγικές αρχές. Το γεγονός αυτό οδήγησε την UEFA να εξετάσει την υπόθεση και το πόρισμα ήταν η επίσημη, πλέον, κατακύρωση του αγώνα υπέρ των γηπεδούχων, με 3-0 στα χαρτιά, εξέλιξη που επηρέασε τις ισορροπίες του ομίλου ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

Το πάνελ της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας έκρινε ότι η ομάδα του Λαρς Λάγκερμπακ «παραιτήθηκε» από τον αγώνα, από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να ταξιδέψει και αυτόματα δεν συμμορφώθηκε με το ευρωπαϊκό πρωτόκολλο. Ωστόσο, το ματς κόντρα στην Αυστρία (18/11) που θα καθορίσει την πρωτιά πρόκειται να διεξαχθεί κανονικά στη Βιέννη, έστω και με εντελώς πειραματική αποστολή για τους Σκανδιναβούς.

Η μοναδική πραγματικά χαμένη από αυτή την απόφαση είναι η Βόρειος Ιρλανδία, η οποία με νίκη απέναντι στη Ρουμανία μπορούσε να ελπίζει στην παραμονή αν το εξ αναβολής ματς διεξαγόταν και έληγε με ήττα για τους Ρουμάνους. Αντ’ αυτού, έμεινε πλέον στο -6 και υποβιβάστηκε και μαθηματικά στην 3η κατηγορία του Nations League.

Αναλυτικά η βαθμολογία πριν από την 6η αγωνιστική:

1. Αυστρία 12 (8-5)
2. Νορβηγία 9 (11-6)
3. Ρουμανία 7 (7-8)
4. Β. Ιρλανδία 1 (3-10)