Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δήλωσε πως είναι πεπεισμένος ότι είναι το κατάλληλο άτομο για να οδηγήσει την Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο και είναι βέβαιος ότι η ομάδα θα δείξει “άλλο πρόσωπο” στο Κατάρ.

Η Αγγλία απέτυχε την Παρασκευή (23/9) κόντρα στην Ιταλία (1-0) να πετύχει την πρώτη της νίκη στους ομίλους του Nations League. Στις δηλώσεις του ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ υποστήριξε πως είναι το κατάλληλο άτομο για να οδηγήσει την ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η εικόνα των “τριών λιονταριών” θα είναι διαφορετική στο Κατάρ.

“Κοιτάξτε, νομίζω ότι το κλίμα είναι αυτό που είναι αυτή τη στιγμή και πρέπει να το αποδεχτώ. Θεωρώ ότι είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να οδηγήσω την ομάδα στο Μουντιάλ. Αυτή είναι η πιο σταθερή λύση αυτή τη στιγμή, χωρίς αμφιβολία.

Δεν νομίζω ότι η απόδοση κόντρα στην Ιταλία ήταν κακή και ξέρω ότι θα μας κατακρίνουν μόνο και μόνο επειδή έχουμε μια σειρά από ήττες.

Αλλά πρέπει να διαχωρίσω το καλοκαίρι και τις συνθήκες του καλοκαιρού από αυτόν τον αγώνα”, δήλωσε αρχικά και απάντησε εν συνεχεία ερωτηθείς για το αν παραμένει σίγουρος ότι η Αγγλία θα είναι διαφορετική στο Μουντιάλ: “Ναι, χωρίς αμφιβολία.

Παίζουμε με κάποιες ομάδες υψηλού επιπέδου και θα είμαστε καλύτεροι. Και ιδιαίτερα οι νεότεροι παίκτες, που συμμετείχαν σε αυτά τα παιχνίδια, θα έχουν μάθει πολλά από αυτούς.

Τώρα ξέρουμε το επίπεδο, τώρα ξέρουμε τι πρέπει να βελτιώσουμε και θα είμαστε σε καλύτερη θέση, έχοντας την ποιότητα των αγώνων που παίξαμε”.