Για την μετακόμιση του στο Νησί και την Γουέστ Χαμ το 2011 μίλησε σε συνέντευξη του ο Ντεμπά Μπα, που μεταξύ άλλων θυμήθηκε και ένα απίστευτο περιστατικό…

Τέλος στην καριέρα του έβαλε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Ντεμπά Μπα, καθώς οι τραυματισμοί που είχε τα τελευταία χρόνια είχαν σαν συνέπεια να μην τον αφήσουν να παίξει στο επίπεδο που μπορούσε.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο «Athletic» ο Σενεγαλέζος πρώην άσος της Τσέλσι και της Μπεσίκτας αναφέρθηκε σε αυτή, στον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκε το 2011 από την Γουέστ Χαμ.

Ο ίδιος πήγε στην αγγλική ομάδα, τον Ιανουάριο του 2011 όταν αυτή πάλευε για την παραμονή της στην κατηγορία, με μεταγραφή από την Χόφενχαιμ με τα «σφυριά» να δαπανούν για την απόκτηση του το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο ο αγγλικός σύλλογος, δεν ήθελε να μαθευτεί η μεταγραφή του παίκτη στους δημοσιογράφους, προτού αυτή ολοκληρωθεί κι έτσι όπως αποκάλυψε ο ίδιος τον μετέφεραν μέσα στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου.

«Έλεγαν ότι δεν ήθελαν να το μάθουν οι δημοσιογράφοι και έτσι υπάκουσα. Με έβαλαν σε ένα πορτμπαγκάζ και έβρισκα παντού. Δεν ήταν κάποιο μεγάλο. Το κεφάλι μου έβρισκε σε κάθε γωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος στα λεγόμενα του.