Η Κυπριακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ζήτησε την οικονομική στήριξη της πολιτείας.

Ο πρόεδρος της κυπριακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (ΚΟΠ), Γιώργος Κούμας, μαζί με άλλα μέλη του Δ.Σ. είχαν χθες τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη. Από πλευράς ΚΟΠ κατατέθηκαν προτάσεις που αφορούν τη στήριξη των ομάδων, στη δύσκολη περίοδο που διανύει και το ποδόσφαιρο τόπος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τις προτάσεις και να επανέλθει το συντομότερο, ενώ διευκρίνισε πως οι σύλλογοι μπορούν να ενταχθούν στα σχέδια ανέργων και αναστολής εργασιών που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

«Ως ΚΟΠ, επιθυμούμε δημόσια να ευχαριστήσουμε τον κ. Πετρίδη και τους συνεργάτες του για τον χρόνο που διέθεσαν, εν μέσω μιας γιγαντιαίας προσπάθειας που καταβάλλουν κατά του κορωνοϊού, για να συζητήσουμε θέματα που προκύπτουν σε σχέση με τα οικονομικά δεδομένα των Σωματείων μας. Με την ευκαιρία, να επαναλάβουμε την πεποίθησή μας ότι ακολουθώντας τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και τις συμβουλές των ειδικών, θα βγούμε νικητές και από αυτή τη δοκιμασία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της κυπριακής ομοσπονδίας.