Μετά την απόλυτα επιτυχημένη διεξαγωγή των πρώτων πέντε φετινών Legends 2004 Youth Cup σε Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Αθήνα και Πειραιά, οι Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 συνεχίζουν το ταξίδι τους για το έκτο τουρνουά, το οποίο θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Γήπεδο Σοχώρας στο Ρέθυμνο, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου.

Αυτό θα είναι και το τελευταίο τουρνουά για φέτος, αλλά μετά την απόλυτα πετυχημένη διεξαγωγή του, είναι δεδομένο πως το Legends 2004 Youth Cup γίνεται θεσμός.

Μέλη της ομάδας που κατέπληξε την Ευρώπη το 2004 θα δώσουν το «παρών» στο Δημοτικό Γήπεδο Σοχώρας για να συναντήσουν μικρούς ποδοσφαιριστές ηλικίας έως 12 ετών, αγόρια και κορίτσια, και να μοιραστούν τις αξίες, τα ιδανικά και τη χαρά του αθλητισμού.

Στο τουρνουά του Ρεθύμνου θα συμμετάσχουν οι ακαδημίες: Ακαδημία Γκέραρντ-Παπαδάκη, Επισκοπή Ρεθύμνου, Εργοτέλης, Calcetto Χανίων, Ακαδημία Lido, Αστέρας Ρεθύμνου, Μινώταυρος Χανίων, Athlopolis, όπως και οι γυναικείες ομάδες του Αστέρα Ρεθύμνου και του Χάλη Βαρυπέτρου.

Οι Legends θα γίνουν μέντορες των παιδιών για μία ημέρα, σε μια προσπάθεια να τους διδάξουν τον σωστό τρόπο προπόνησης, τις αξίες του Ευ Αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας, σμιλεύοντας τον χαρακτήρα και την νοοτροπία τους.