Με συγκλονιστικά λόγια μίλησε για άλλη μια φορά για τη μάχη του με την Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση ο Χουάν Κάρλος Ουνθουέ.

Ο παλαίμαχος άσος, πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα, της Θέλτα και της Τζιρόνα μεταξύ άλλων, μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια για την κατάσταση που βιώνει ο ίδιος, αλλά και άλλοι ασθενείς της νόσου ALS.

«Όταν έρχεται η ώρα που έχεις αναπνευστικά προβλήματα πρέπει να σου δώσουν αυτό το τραχειο και το πρώτο πράγμα που σε ρωτούν οι γιατροί είναι αν έχεις τους πόρους να συνοδεύεσαι 24 ώρες το 24ωρο από έναν φροντιστή. Το κόστος αυτής της φροντίδας είναι σε βάρος μας, δεν υπάρχει καμία βοήθεια. Οπότε, πρόκειται για μια ταξική ασθένεια και με ενοχλεί να αισθάνομαι προνομιούχος γιατί λόγω του είδους της ζωής που είχα, δεν θα με επηρεάσει μέχρι ποια μέρα θα μπορέσω να αντέξω την ασθένεια ή όχι. Τι αποφασίζουν πολλοί άνθρωποι; Αφήστε το. Να πεθάνουν. Και ότι οι άνθρωποι αποφασίζουν να πεθάνουν επειδή αισθάνονται ότι είναι οικονομικό βάρος για την οικογένειά τους, νομίζω ότι αυτό δεν πρέπει να επιτρέπεται ως κοινωνία» ήταν τα λόγια του Ουνθουέ, ο οποίος διαγνώτηστηκε με την ασθένεια τον Φεβρουάριο του 2020.