Ο Μεσούτ Οζίλ σε δήλωση του ανέφερε τα θέλω που έχει με την φανέλα της Φενερμπαχτσέ, την προσπάθεια που θέλει να κάνει ώστε να δικαιώσει το όνομα του στον τούρκικο σύλλογο και ζήτησε από τους φιλάθλους να πιστεύουν τα ΜΜΕ.

«Ηθελα να κάνω αυτήν την δήλωση για να αποφύγω την απαξίωση του εαυτού μου στο κοινό και για να ενημερώσω σωστά την κοινότητά μας. Αρχικά, προετοιμάζομαι ατομικά με ένα ειδικό πρόγραμμα και περιμένω υπομονετικά να έλθει η ώρα μου. Δεν ήλθα στην Φενερμπαχτσέ και στην πατρίδα μου, την Τουρκία, για διακοπές. Οποτε φοράω την ένδοξη φανέλα μας, δεν έχω άλλο σκοπό από το να συνεισφέρω» ανέφερε ο Οζίλ και συνέχισε:

«Εχω πολλούς στόχους που θα ήθελα να πετύχω με την Φενερμπαχτσέ, που αγαπώ από παιδί. Και δεν θα σταματήσω το ποδόσφαιρο, μέχρι να τους πραγματοποιήσω. Εγώ και η ομάδα μου, περνάμε από μια διαδικασία που είναι εγγενής στο ποδόσφαιρο. Είναι η μεγαλύτερη επιθυμία μου να υπηρετήσω την αγαπημένη μου Φενερμπαχτσέ, περνώντας αυτήν την διαδικασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το αίτημά μου προς τους φιλάθλους μας, είναι να μην πιστεύουν ψεύτικες ειδήσεις στα μέσα ενημέρωσης».
.