Αντιμέτωποι με φυλάκιση που μπορεί να φτάσει τα πέντε έτη είναι οι τέσσερις παίκτες της εθνικής ομάδας της Αργεντινής που κατηγορούνται ότι παραβίασαν το υγεινομικό πρωτόκολλο στη Βραζιλία.

Πρόκειται για τους Εμιλιάνο Μαρτίνίνες, Χιοβάνι Λο Σέλσο, Κριστιάν Ρομέρο και Εμιλιάνο Μπουενδία «εξαιτίας» των οποίων διεκόπη η αναμέτρηση με τη Βραζιλία για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Και οι τέσσερις κατηγορούνται ότι έδωσαν ψευδείς πληροφορίες στις υγειονομικές αρχές κατά την άφιξή τους στη Βραζιλία.

Οι τοπικοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι οι τέσσερις παίκτες έδωσαν ψευδείς πληροφορίες για να αποφύγουν την υποχρεωτική καραντίνα, καθώς ταξίδεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αν κριθούν ένοχοι από την ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας, τότε η ποινή προβλέψει φυλάκιση έως και πέντε χρόνια.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Βραζιλίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ξεκίνησε επίσημη έρευνα για τις ενέργειες των Αργεντινών παικτών που, όπως δήλωσε εκπρόσωπος, απελάθηκαν.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχει ξεκινήσει μια έρευνα για το πιθανό έγκλημα της παροχής ψευδών πληροφοριών», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας και συνέχισε:

«Οι παίκτες ειδοποιήθηκαν ότι πρέπει να φύγουν από τη χώρα, η οποία είναι η κανονική διαδικασία, και ελήφθησαν δηλώσεις από αυτούς».

Η ομάδα της Αργεντινής έφυγε από τη Βραζιλία το βράδυ της Κυριακής και πέταξε πίσω στο Μπουένος Άιρες.

Ο Αλεχάντρο Μαρτίνες, αδελφός του Εμιλιάνο, είπε ότι οι παίκτες επρόκειτο να πετάξουν από την Αργεντινή στην Κροατία, η οποία είναι χώρα πράσινης λίστας για τους Βρετανούς, αργότερα τη Δευτέρα προκειμένου να αποφύγουν την 10ήμερη υποχρεωτική καραντίνα ξενοδοχείων κατά την επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο χώρα που βρίσκεται σε κόκκινη λίστα.

«Θα ταξιδέψουν στην Κροατία για να κάνουν την καραντίνα τους εκεί και μετά θα πάνε στην Αγγλία», δήλωσε ο Αλεχάντρο στο ραδιοφωνικό σταθμό La Oral Deportiva. «Αυτός ήταν ο όρος που έθεσε η Άστον Βίλα».