Ο Λουίς Ενρίκε και οι συνεργάτες τους έμειναν κλεισμένοι για μία ώρα στο ασανσέρ του ξενοδοχείου τους και γι’ αυτό έφτασαν με καθυστέρηση (πριν την έναρξη) στο γήπεδο – ξεχωριστά από την υπόλοιπη αποστολή – για το ματς με το Κόσοβο.

Η εθνική Ισπανίας υποδέχτηκε το βράδυ της Τετάρτης (31/3) την αντίστοιχη του Κοσόβου – για τον ίδιο όμιλο που βρίσκεται και η Ελλάδα, η οποία την ίδια ώρα αναμετρήθηκε στην Τούμπα με τη Γεωργία – στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 και ένα απρόοπτο αναστάτωσε την αποστολή της «ρόχα» πριν από το ματς.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Λουίς Ενρίκε, και έξι συνεργάτες του κλείστηκαν στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή στη Σεβίλλη. Ο απεγκλωβισμός τους δεν ήταν δυνατός, παρά μόνο ύστερα από μία ώρα όταν κατέφθασαν οι ειδικοί συντήρησης του ανελκυστήρα.

Έτσι οι αποστολή με τους παίκτες έφυγε με το πούλμαν, ενώ ο Αστουριανός και οι υπόλοιποι… εγκλωβισμένοι έφτασαν στην «Καρτούχα» (Ολυμπιακό Στάδιο Σεβίλλης) αργότερα πριν ωστόσο από την έναρξη του ματς.