Για ακόμη μια φορά η Τρόμσο επιτίθεται σε Κατάρ και FIFA για τις συνθήκες εργασίας στη χώρα ενόψει Μουντιάλ.

Για άλλη μία φορά, ο Νορβηγικός σύλλογος πρωτοστατεί σε αυτή τη καμπάνια και τώρα το κάνει με τις νέες εμφανίσεις που παρουσίασε. Ο σύλλογος δημιούργησε μία νέα εμφάνιση η οποία έχει έναν QR κωδικό, με σκοπό να θέσει και ζητήματα πάνω από τα ανθρώπινα δικαιώματα, εν όψει του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Στον σύλλογο έχουν συνάψει συμφωνία με την Διεθνή Αμνηστία, ενώ στηρίζουν και τον Μάλκομ Μπιντάλι, πρώην εργάτη που είχε συλληφθεί στο Κατάρ, επειδή αποκάλυψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονταν.

Η φανέλα της Τρόμσο έχει τα χρώματα του Κατάρ και όταν σκανάρει κάποιος τον κωδικό QR, τον πάει στην ιστοσελίδα της ομάδας όπου έχει έγγραφα και ντοκουμέντα για την κακοποίηση που δέχονται οι εργαζόμενοι και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κατάρ.

«Πόσες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να γίνουν για να απαιτήσει η ποδοσφαιρική κοινότητα καλύτερη προστασία σε αλλοδαπούς εργάτες; Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι ποδόσφαιρο και πολιτική δεν συνδέονται και δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το όμορφο αυτό άθλημα για να καλύπτουμε αυτές τις παραβιάσεις» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Τρόμσο, πετώντας ευθείες βολές κατά της FIFA.

Η Τρόμσο ήταν από τους συλλόγους που πρωτοστάτησε στο να γίνει μποϋκοτάζ από την χώρα στο Μουντιάλ, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν προχώρησε η σκέψη (στην πορεία αποκλείστηκε και η Νορβηγία).