Η Κύπρος πλήρωσε μία αμυντική αδράνεια και παρά την τρομερή εμφάνιση, ηττήθηκε με 1-0 από την Κροατία και έμεινε με ένα βαθμό μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Άλλη μία εξαιρετική παρουσία επί των ημερών του Νίκου Κωστένογλου πρόσθεσε η Κύπρος που μετά την πολύ καλή εικόνα που είχε στην πρεμιέρα απέναντι στην Σλοβακία (0-0), στάθηκε με μεγάλη αξιοπρέπεια στην Ριέκα.

Η δευτεραθλήτρια κόσμου Κροατία, ίδρωσε για να επικρατήσει με 1-0, με το ανασταλτικό πλάνο των Κυπρίων να δουλεύει πάρα πολύ καλά.

Σε ένα βράδυ που ο Λούκα Μόντριτς με 135 συμμετοχές πέρασε στην πρώτη θέση, η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς μπήκε με στόχο το γρήγορο γκολ, όμως δεν το βρήκε σε προσπάθειες των Πάσαλιτς (4’), Βρσάλικο (17’) και Μόντριτς (20’).

Η αναγκαστική αλλαγή του τερματοφύλακα Δημητρίου (39’) έφερε αποδιοργάνωση και στην επόμενη φάση, η Κροατία βρήκε το 1-0 με κοντινή κεφαλιά του Πάσαλιτς.

Στην επανάληψη η ομάδα από την Μεγαλόνησο στάθηκε ακόμα πιο αξιοπρεπώς, ελαχιστοποίησε τους κινδύνους μπροστά από την εστία της και είχε δύο καλές στιγμές με Λαΐφη (47’) και Χάμπο (62’), με το 1-0 να μένει ως το τέλος στην πρώτη φάση στην προκριματική φάση για τους Κροάτες που δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση.