Κατά του σχεδίου της FIFA για Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια τάχθηκε και ο Πάολο Μαλντίνι, με τον Ιταλό πρώην αμυντικό να αναφέρει πως θα έχει πολύ αρνητικές συνέπειες στη φυσική και ψυχική υγεία των παικτών.

Να έχουμε Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια και όχι κάθε τέσσερα, όπως είναι τώρα το πρόγραμμα, επιθυμεί η FIFA, ωστόσο αυτή η σκέψη έχει φέρει πολλές αντιδράσεις, με τον Πάολο Μαλντίνι να παίρνει επίσης θέση επί του θέματος, αναφέροντας πως αν γίνει αυτό θα έχει πολύ αρνητικές συνέπειες στη φυσική και ψυχική υγεία των παικτών, ενώ επίσης ανέφερε πως εύχεται η FIFA να εγκαταλείψει αυτό το σχέδιο.

«Δεν πιστεύω πως είναι καλή ιδέα να παίζουμε Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια, αυτό θα αφαιρούσε τη σημασία από το πιο μοναδικό αθλητικό γεγονός στον κόσμο, ακυρώνοντας μάλιστα μία παράδοση που κοντεύει να φτάσει έναν αιώνα.

Εύχομαι, ως άνθρωπος του αθλητισμού, να εγκαταλείψει αυτό το λανθασμένο σχέδιο η FIFA.

Η πιθανή διετή δέσμευση που προστίθεται στο καλεντάρι που προτείνει η FIFA και η οποία ομαδοποιεί τις διακοπές για τα ματς των εθνικών ομάδων σε δύο μόνο ημερομηνίες, θα είχε πολύ αρνητικές συνέπειες στη φυσική και ψυχική υγεία των παικτών αλλά και στο μέλλον των εγχώριων πρωταθλημάτων.

Αθλητές, ομοσπονδίες και σύλλογοι γνωρίζουν πως τα πιθανά οφέλη θα είναι πολύ λίγα σε σύγκριση με τα τεράστια ρίσκα που θα φέρει μία τέτοια απόφαση στον κόσμο του ποδοσφαίρου» ήταν αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός διευθυντής της Μίλαν.