Η Ελλάδα φαίνεται πως επιθυμεί να συνδιοργανώσει το Μουντιάλ του 2030 μαζί με τις Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία. Αυτό στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν, που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Για την υποβολή της συνυποψηφιότητας είναι αναγκαία η στήριξη της UEFA όπως και των υπόλοιπων συνομοσπονδιών στις οποίες ανήκουν Σαουδική Αραβία και Αίγυπτος.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, που είναι μέλος της UEFA, υπάρχει η εξής ιδιαιτερότητα: Την συνυποψηφιότητά τους για την ίδια διοργάνωση έχουν ήδη ανακοινώσει η Ισπανία και η Πορτογαλία, που επίσης είναι μέλη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Με βάση αυτό το στόχο, η κυβέρνηση επιχειρεί σύγκλιση με την ΕΠΟ, αφού είναι απαραίτητη και η συνεργασία της με την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για την πραγμάτωση του εγχειρήματος.

Το 2030 συμπληρώνονται 100 χρόνια από το πρώτο Μουντιάλ. Υποψηφιότητα για τη διοργάνωσή του θα δηλώσουν από κοινού η Χιλή, η Αργεντινή, η Παραγουάη και η Ουρουγουάη, όπου έγινε το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο.