Για τον αποκλεισμό της Ιταλίας από τη Β. Μακεδονία μίλησε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, λέγοντας πως ο Ρομπέρτο Μαντσίνι φέρει μερίδιο ευθύνης για την αποτυχία, ενώ επίσης ανέφερε πως δεν πίστευε οτι θα τον καλέσουν για το Μουντιάλ, αν προκρινόταν τελικά η Ιταλία.

Τον προπονητή της εθνικής Ιταλίας, για τον αποκλεισμό από τη Βόρεια Μακεδονία, κατηγόρησε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν σε συνέντευξη που είχε την ιταλική εφημερίδα «La Stampa», λέγοντας πως ο Ρομπέρτο Μαντσίνι μπορεί να ήταν ο βασικός αρχιτέκτονας της «αναγέννησής» τους, με την κατάκτηση του Euro, ωστόσο, φέρει επίσης ευθύνη μετά από τέτοια αποτυχία.

Παράλληλα, ο 44χρονος πλεον τερματοφύλακας αναφέρθηκε και για την προοπτική να επέστρεφε στην εθνική, αν προκρινόταν στο Μουντιάλ του Κατάρ η «Squadra Αzzura», λέγοντας πως δεν πίστευε οτι θα τον καλέσουν.

«Όταν η Σλοβακία μας απέκλεισε στο Μουντιάλ του 2010, καταλάβαινα ότι τα πράγματα αλλάζουν και πως θα έπρεπε να πανηγυρίζαμε και μόνο που είχαμε προκριθεί. Από τότε, συχνά έχουμε ψευδαισθήσεις, στιγμές δόξας όπως το Euro, αλλά δεν έκανα λάθος. Είμαστε μοναδικοί, ξέρουμε πώς να συντασσόμαστε στις δύσκολες στιγμές, αλλά όταν δεν έχουμε ιδιαίτερο κίνητρο, μπορούμε να χάσουμε από τον οποιοδήποτε.

Ο Μαντσίνι ήταν ο βασικός αρχιτέκτονας της αναγέννησής μας, με την κατάκτηση του Euro. Ωστόσο, φέρει επίσης ευθύνη μετά από τέτοια αποτυχία. Υπήρχαν πολλοί τρόποι για να αποκλειστείς. Κανείς δεν θα έλεγε τίποτα αν αποκλειόμασταν στα πέναλτι από την Πορτογαλία. Αλλά αν χάνεις από τη Βόρεια Μακεδονία, είναι πολύ πιο δύσκολο να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή.

Η αξιοκρατία είναι με το μέρος μου, αλλά δεν νομίζω πως θα με καλούσαν. Έχουν προηγηθεί πράγματα και πρέπει να δείξετε σεβασμό. Δεδομένων των επιλογών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, ήταν το σωστό», δήλωσε χαρακτηριστικά.