Στην FIFA γίνονται σκέψεις για κάποιες αλλαγές στο Μουντιάλ του 2026 στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά. Εκτός από τις 48 ομάδες αντί για 32 που πιθανόν να συμμετέχουν σε αυτό το παγκόσμιο, γίνονται σκέψεις να προστεθεί η διαδικασία των πέναλτι από την φάση των ομίλων.

Σύμφωνα και με το «The Athletic» οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας θεωρούν πως έτσι θα αποτραπούν οι ισοπαλίες και ουσιαστικά θα μπορούν τα πάντα να ανατραπούν σε κάθε όμιλο εφόσον πλέον δε θα υπάρχει η συνθήκη της ισοπαλίας και του ενός βαθμού για δύο ομάδες.

 

Ο άλλοτε Ολλανδός «θρύλος» της Μίλαν, Φαν Μπάστεν, δήλωσε πως είναι υπέρ μιας τέτοιας εξέλιξης. Από την άλλη ο πρόεδρος της CONCACAF Βίκτορ Μονταλιάνι εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τα ενδεχόμενα όπου παίκτες μπορεί να εκμεταλλεύονται τη διαδικασία των πέναλτι για λόγους διαμόρφωσης της βαθμολογίας.

Το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα λάβει χώρα το 2026 σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό θα αποτελείται από 48 ομάδες και όχι 32 που βρίσκονται στο τωρινό φορμάτ του τουρνουά, πράγμα που σημαίνει πως ενδέχεται να υπάρξει διαφοροποίηση και στη δημιουργία των γκρουπ.

Σαν πρώτο σενάριο η δημιουργία ακόμη τεσσάρων γκρουπ των τεσσάρων ομάδων φαίνεται ως το επικρατέστερο, όμως και η ιδέα για 16 ομίλους με τρεις ομάδες σε κάθε ένα από αυτά συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.