Με επιστολή της στη FIFA, η Ρωσία ζήτησε να αποκλειστεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ο προπονητής της Ουκρανίας, Αλεξάντρ Πετράκοφ, λόγω σχολίων για τον πόλεμο που είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ρωσίας ζήτησε από την UEFA μέσω επιστολής να αποβάλει από το Παγκόσμιο Κύπελλο τον προπονητή της Ουκρανίας.

Στην επιστολή της η Ρωσία κατηγορεί τον Πετράκοφ ότι δεν παρέμεινε πολιτικά ουδέτερος όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς σε δηλώσεις που έκανε εξέφρασε την επιθυμία του να πολεμήσει τις στρατιωτικές δυνάμεις του Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Οι δηλώσεις του προπονητή της ουκρανικής ποδοσφαιρικής ομάδας, Αλεξάντρ Πετράκοφ, γίνονται με φόντο την πολιτική σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών – Ρωσίας και Ουκρανίας – και αντιπροσωπεύουν ένα πολιτικό μήνυμα που προφανώς παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή της πολιτικής ουδετερότητας.

Επιπλέον, η συμπεριφορά του προπονητή μπορεί να θεωρηθεί προώθηση του δημόσιου μίσους και ότι χρησιμοποιεί το ποδόσφαιρο για να υποστηρίξει τις πολιτικές απόψεις του» αναφέρει η αποστολή μεταξύ άλλων.

«Σκέφτηκα, αν έρθουν στο Κίεβο θα πάρω ένα όπλο και θα υπερασπιστώ την πόλη μου. Είμαι 64 ετών, αλλά ένιωσα ότι ήταν φυσιολογικό να το κάνω αυτό. Νομίζω ότι θα μπορούσα να βγάλω δύο ή τρεις εχθρούς» είχε πει ο Πετράκοφ τον περασμένο Απρίλιο.