Ξεκάθαρος ο Σάντος για τις σχέσεις του με τους παίκτες, αλλά και για το μέλλον του στην Εθνική!

«Οι σχέσεις μου με τους παίκτες είναι καλές. Η προσωπική και επαγγελματική μου σχέση με τους παίκτες είναι εξαιρετική», δήλωσε αρχικά ο εκλέκτορας της Εθνικής Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος στο κεντρικό δελτίο του TVI.

Ενώ όταν ρωτήθηκε αν νιώθει ότι οι παίκτες είναι στο πλευρό του, απάντησε καταφατικά για να συνεχίσει: «Ναι είναι στο πλευρό, αλλά όταν δεν παίζουν ποιοτικοί παίκτες, υπάρχει πάντα δυσαρέσκεια».

«Υπάρχει μεγάλη ποιότητα στην εθνική ομάδα, θα ήταν κακό… Θα ανησυχούσα αν οι παίκτες της εθνικής ομάδας που δεν παίζουν τακτικά θα ήταν ικανοποιημένοι», ανέφερε ακόμη ο άλλοτε ομοσπονδιακός μας τεχνικός.

Όσο για το μέλλον του ο Σάντος ήταν ξεκάθαρος. «Δεν σκέφτηκα να φύγω μετά την ήττα από τη Σερβία, φεύγω μόνο όταν αποτύχω να εκπληρώσω έναν στόχο», συμπλήρωσε ο Πορτογάλος.

«Μέχρι στιγμής δεν έχω χάσει κάποιον στόχο με την Εθνική, όλοι έχουν ολοκληρωθεί. Δεν περάσαμε απευθείας, αλλά πόσες φορές έχουμε πάει στα πλέι οφ;», είπε ακόμη ο Σάντος και πρόσθεσε: «Έχω δεσμευτεί στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας πως “όσο πετυχαίνουμε στόχους, θα είμαστε μαζί”. Όχι από συμπάθεια ή φιλία. Η προσωπική μας σχέση δεν μετράει σ’ αυτό! Αν δεν περάσουμε στο Μουντιάλ, τότε δεν θα χρειάζεται να μιλήσουμε, θα φύγω, αλλά δεν θα συμβεί», ανέφερε ακόμη ο Σάντος.

Ο πρώην ομοσπονδιακός μας τεχνικός αναφέρθηκε και στο θέμα που προέκυψε με τον Ρονάλντο μετά το τέλος του ματς με τη Σερβία.

«Όταν τελείωσε το παιχνίδι, η απογοήτευση ήταν μεγάλη. Οι παίκτες ήταν στο έδαφος, άλλοι με το κεφάλι κάτω. Πήγα στο γήπεδο για να υποστηρίξω τους παίκτες και όταν πέρασα δίπλα από τον Κριστιάνο, εκείνος έλεγε σε έναν Σέρβο παίκτη: “Αν δεν μου είχαν ακυρώσει μένα το τρίτο γκολ στο Βελιγράδι, δεν θα γελούσες”. Απλώς του είπα να είναι ήρεμος και συνέχισα να υποστηρίζω τους άλλους», είπε ο Σάντος.