1η Ιουνίου, Η Σκωτία θα υποδεχθεί, στο Χάμπντεν Παρκ, την Ουκρανία, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022.

Ο αγώνας επρόκειτο να διεξαχθεί στις 24/3, αλλά η ουκρανική ομοσπονδία ζήτησε και πέτυχε την αναβολή του, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με τη σύμφωνη γνώμη της σκωτσέζικης ομοσπονδίας.

Τελικά η FIFA όρισε την συνάντηση 1η Ιουνίου στο Χάμπντεν Παρκ, με το νικητή να αντιμετωπίζει τέσσερις ημέρες αργότερα την Ουαλία, η οποία νίκησε τον Μάρτιο την Αυστρία με 2-1 στο Κάρντιφ, για μία θέση στο Μουντιάλ.

«Θα είναι υπέροχο να μπορέσουμε να καλωσορίσουμε την Ουκρανία στο Χάμπντεν Παρκ τον Ιούνιο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ομοσπονδίας της Σκωτίας, Ίαν Μάξουελ.

«Η αναβολή της αρχικής αναμέτρησης ήταν το σωστό και το μόνο που έπρεπε να γίνει. Ενώ, όπως είναι κατανοητό, θα υπάρχουν δύο ομάδες με παίκτες που θα προσπαθήσουν να κάνουν ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, κατανοούμε και εκτιμούμε επίσης το ευρύτερο πλαίσιο στο οποίο θα διεξαχθεί ο αγώνας», πρόσθεσε.

Η ομάδα που θα προκριθεί θα ενταχθεί στον 2ο όμιλο του Μουντιάλ, μαζί με την Αγγλία, τις ΗΠΑ και το Ιράν.

Για να διευθετηθούν οι αναβληθείσες αναμετρήσεις των play off, η UEFA έχει επαναπρογραμματίσει τους αγώνες Σκωτίας, Ουαλίας και Ουκρανίας στο Nations League για τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο, με τις ημερομηνίες και τις ώρες έναρξης να επιβεβαιώνονται αργότερα.