Ο Αρσέν Βενγκέρ συνεχίζει να προτείνει ανατρεπτικές ιδέες, τονίζοντας πως το Παγκόσμιο Κύπελλο θα πρέπει να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, ενώ το τωρινό καλεντάρι να διαφοροποιηθεί εντελώς.

Ανατρεπτική πρόταση από τον επικεφαλής ανάπτυξης ποδοσφαίρου της FIFA, Αρσέν Βενγκέρ. Ο πρώην προπονητής της Άρσεναλ ζητά τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, καθώς και να αλλάξει το καλεντάρι. Η σεζόν δηλαδή να ξεκινά το Μάρτιο και να ολοκληρώνεται το Νοέμβριο.

«Πιστεύω ότι πρέπει να κοιτάξουμε ξανά το καλεντάρι. Θα πρέπει να έχουμε διοργανώσεις με κάποιο νόημα. Να βγάλουμε όλες τις άλλες διοργανώσεις εκτός παιχνιδιού. Αν ρίξετε μια ματιά στα Παγκόσμια Κύπελλα η μέση ηλικία είναι 27-28 ετών. Επειδή το Παγκόσμιο Κύπελλο διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, ένας παίκτης δεν έχει πολλές πιθανότητες να το κατακτήσει γιατί στην επόμενη διοργάνωση θα είναι 32 ή 33. Ίσως γι’ αυτό θα έπρεπε να διοργανώνουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια.

Το όνειρό μου είναι να παίζουμε από το Μάρτιο έως το Νοέμβριο. Έχω το πλεονέκτημα να το έχω ζήσει όταν δούλεψα στην Ιαπωνία ως προπονητής της Γκράμπους Έιτ (1995-96). Έτσι δεν θα λέμε πια ότι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα της σεζόν 2018-2019. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα του 2018 ή του 2019. Θα πρέπει να κοιτάξουμε και πάλι το καλεντάρι», υποστήριξε ο 71χρονος Αλσατός προπονητής στο beIN Sports χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει τι θα γίνει όταν την ίδια σεζόν θα έχει και Μουντιάλ.