Το Ανώτατο ιταλικό Δικαστήριο απέρριψε την έφεση του Φαμπρίτσιο Μίκολι και επιβεβαίωσε την ποινή του πρώην παίκτη της Παλέρμο σε τρία χρόνια και έξι μήνες για εκβιασμό.

Ο πρώην επιθετικός της Παλέρμο είχε πολύ στενή επαφή με τη μαφία και καταδικάστηκε για εκβιασμούς και έτσι οδηγείται πίσω από τα κάγκελα πληρώνοντας όλα όσα είχε κάνει.

Παρά την έφεση που άσκησε, το Εφετείο του Παλέρμο δεν άλλαξε την πρωτόδικη απόφαση και δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του Μίκολι πως έκανε «χάρη σε έναν φίλο και με νόμιμο τρόπο».

Ετσι, ο Μίκολι, ο οποίος κατά την ποδοσφαιρική του καριέρα αγωνίστηκε σε συλλόγους όπως η Περούτζια, η Γιουβέντους και η Φιορεντίνα, κρίθηκε ένοχος για εκβιασμό μαφιόζικες μεθόδους.

Η υπόθεση αφορά στην προσπάθεια του Μίκολι να πάρει πίσω 12.000 ευρώ που του χρωστούσε ο πρώην φυσιοθεραπευτής της Παλέρμο Τζόρτζιο Γκασπαρίνι. Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία, αλλά δεν έπεισε τους Εφέτες, οι οποίοι του επέβαλαν την ίδια ποινή με τους Πρωτοδίκες.

Στην καριέρα του είχε 530 επίσημες συμμετοχές, με 191 τέρματα. Φόρεσε τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας 10 φορές, πετυχαίνοντας και 2 γκολ.