Το ποδόσφαιρο, ένα πανάρχαιο άθλημα, συνεχίζει να προσελκύει χιλιάδες και χιλιάδες νέους σε όλο τον κόσμο που εγκαταλείπουν τα πάντα για να κυνηγήσουν το πάθος τους.

Με τόσες πολλές προοπτικές, ο ανταγωνισμός είναι συνήθως πολύ υψηλός, ακόμη και με τους στοιχηματιστές ο ανταγωνισμός είναι υψηλός και μπορείτε να κερδίσετε χρήματα σε ιστότοπους όπως η Bet22.

Επιπλέον, μόνο ένα μικρό ποσοστό αγοριών και κοριτσιών που προσπαθούν να γίνουν επαγγελματίες πετυχαίνουν.

Αλλά δεν είναι ένα αδύνατο όνειρο

Σε αυτό το κείμενο, μιλάμε για τα βήματα για να φτάσουμε εκεί και απαντάμε σε ερωτήσεις που μπορεί να προκύψουν στην πορεία.

Θα μιλήσουμε επίσης για το τι πρέπει να κάνετε όταν σταματήσετε να παίζετε και πώς να παραμείνετε συνδεδεμένοι με το ποδόσφαιρο ακόμα και όταν είστε εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Κατά τη διαπραγμάτευση με ξένους συλλόγους ενός αθλητή που βρίσκεται ήδη στις επαγγελματικές τάξεις, θα διαπραγματευτεί πρώτα το υψηλότερο ποσό καθώς αναμένεται να φτάσει στο αποκορύφωμά του περίπου στην ηλικία των 24 ετών.

Από τα 30 του θεωρείται ειδικός, έχοντας παίξει ποδόσφαιρο σχεδόν 20 χρόνια, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 10 ως επαγγελματίας.

Και στα 34 ή στα 35 ξεκινούν οι αιτήσεις για το κρέμασμα παπουτσιών.

Σε αυτή την ηλικία, οι παίκτες συνήθως επιλέγουν ομάδες με λιγότερη παράδοση από αυτές για τις οποίες έχουν παίξει στο παρελθόν, και κάποιοι τα παρατάνε νωρίς.

Χρειάζομαι προπονητή ποδοσφαίρου;

Στις μέρες μας θα είναι δύσκολο για έναν νεαρό παίκτη να μπει στο μεταγραφικό παζάρι χωρίς τη βοήθεια ενός επιχειρηματία.

Η συμβουλή είναι να αναζητήσετε σοβαρούς, ειλικρινείς και αξιόπιστους επαγγελματίες με καλή σχέση με την CBF και καλή πρόσβαση σε συλλόγους και εμπειρία στην εκπροσώπηση νεαρών παικτών.

Ψάξτε, ρωτήστε, διαπραγματευτείτε.

Άλλωστε, καλός πράκτορας σημαίνει ηρεμία όταν ψάχνεις ευκαιρίες και διαπραγματεύεσαι.

Πόσα κερδίζει ένας ποδοσφαιριστής;

Μία από τις πιο συναρπαστικές πτυχές του να γίνεις ποδοσφαιριστής είναι η οικονομική πτυχή.

Η εικόνα των μεγάλων σταρ που κάνουν την περιουσία τους κάνοντας αυτό που αγαπούν περισσότερο είναι πράγματι πολύ ελκυστική.

Ωστόσο, είναι ένα πορτρέτο της ελίτ του επαγγέλματος, μια πραγματικότητα που αγγίζει μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων.

Σύμφωνα με έρευνα της CBF του 2019, το 55% και των περίπου 90.000 εγγεγραμμένων επαγγελματιών παικτών στη Βραζιλία κερδίζουν λιγότερα από 1.000 R$ το μήνα.

Το ένα τρίτο των αθλητών (33%) κερδίζουν από 1.001 έως 5.000 δολάρια το μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι μόνο το 12% των παικτών στη χώρα κερδίζουν περισσότερα από 5.000 R$, 5% μεταξύ 5.000 και 10.000 R$ και 4% μεταξύ 10.000 και 50.000 R$.

Έκτοτε έχει κερδίσει περίπου 1% μεταξύ 50.000 και 100.000 R$, 1% μεταξύ 100.000 και 200.000 R$ και 1% μεταξύ 200.000 και 500.000 R$.

Μόνο οι βασικοί παίκτες των πλουσιότερων ομάδων, μεταξύ 20 και 30 ονομάτων, κερδίζουν περισσότερα από 500.000 ευρώ το μήνα.

Η αποζημίωση θα καταβληθεί εν μέρει σε CLT και εν μέρει ως «δικαιώματα εικόνας», ένα ποσό που καταβάλλεται για τη χρήση της εικόνας του αθλητή στη διαφήμιση.

Οι παίκτες μπορεί επίσης να λάβουν ένα «γάντι», όπως ονομάζεται το ποσό που προσφέρεται για το κλείσιμο της συμφωνίας, το οποίο συχνά μειώνεται και προστίθεται στον μισθό κατά τη διάρκεια της σύμβασης. 

Υπάρχουν επίσης “Bichos”, τυχόν πρόσθετα έπαθλα που προσφέρονται σε περίπτωση νίκης ή επίτευξης ενός στόχου, όπως τίτλοι, βαθμολογίες και συμμετοχές.

Πόσο χρονών είναι ένας ποδοσφαιριστής για να σταματήσει να παίζει;

Με την πρόοδο στην αθλητική ιατρική και τη φυσιολογία του ποδοσφαίρου, η καριέρα των παικτών επιμηκύνεται.

Πολλοί συνεχίζουν να παίζουν καλά μέχρι τα 40 τους, μερικοί μάλιστα φτάνουν σε αυτό το ορόσημο ενώ ακόμα παίζουν.

Στο παρελθόν, οι παίκτες άνω των 35 ήταν σπάνιοι.

Όλα εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, ιδίως από την εμφάνιση τραυματισμών μετά την ηλικία των 30 ετών, η αποκατάσταση των οποίων γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Οι ευκαιρίες που προσφέρονται σε μεγαλύτερους αθλητές παίζουν επίσης ρόλο στην απόφαση να σταματήσουν ή όχι.

Τι να κάνετε αφού σταματήσετε να παίζετε ποδόσφαιρο

Το ποδόσφαιρο δεν τελειώνει όταν ένας παίκτης αποσύρεται.

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες καριέρας εκτός των τεσσάρων γραμμών, συμπεριλαμβανομένης της προπονητικής, του βοηθού προπονητή, του συντονιστή, του προπονητή δύναμης, του προπονητή τερματοφυλάκων, του προπονητή ποδοσφαίρου, του επιχειρηματία.

Για αυτό είναι απαραίτητο να μελετήσετε, να παρατηρήσετε, να μάθετε πολλά και να προετοιμαστείτε για τη μετάβαση.

Αυτό ισχύει και για εκείνους που δεν έχουν αγωνιστική καριέρα και είναι πολύ μεγάλοι για να δοκιμάσουν αλλά θα ήθελαν να δουλέψουν στο ποδόσφαιρο.

Φυσικά, το να μένεις σε αποδυτήρια κάνει τη διαφορά, αλλά υπάρχουν πολλά μονοπάτια που μπορούν να ακολουθήσουν ακόμα και αυτοί που είναι έξω.