Η αγγλική κυβέρνηση θορυβημένη από την κίνηση έξι συλλόγων της χώρας να φτιάξουν ένα δικο τους πρωταθλημα, αναμένεται να πάρει μέτρα.

Ουσιαστικά προανήγγειλε «πόλεμο» στις ιδιοκτησίες τους, καθώς ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης τόνισε ότι πλέον θα εξετασθεί σε νέες βάσεις, έχοντας στο μυαλό τα όσα συνέβησαν με την European Super League, το νομοθετικό πλαίσιο για τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα των συλλόγων της χώρας.

«Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας πάρουν το εθνικό μας άθλημα για να κερδίσουν χρήματα», ήταν η ατάκα του Όλιβερ Ντάουντεν, ο γραμματέας της κυβέρνησης ο οποίος έδωσε συνέχεια σε δηλώσεις του πρωθυπουργού για το ζήτημα αυτό.
«Είναι πολύ σημαντικό να μη το δούμε όλο αυτό σαν το τέλος μιας διαδικασίας. Αυτό που πρέπει να τονιστεί, περισσότερο από ποτέ, είναι η ανάγκη να δούμε το ποδόσφαιρο, τις ιδιοκτησίες των ομάδων, τα οικονομικά τους, και τα δικαιώματα που έχουν σε αυτές σε ένα ευρύτερο πλαίσιο», ανέφερε ο Ντάουντεν.

Είναι ξεκάθαρο μετά και από τα λόγια αυτά ότι η αγγλική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να θεσπίσει ένα νέο πλαίσιο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στις αγγλικές ομάδες, τα δικαιώματα που έχουν αυτές στη διοίκηση των ομάδων θέτοντας ξεκάθαρες «κόκκινες» γραμμές.
«Συναντήθηκα με τον πρόεδρο της UEFA την Δευτέρα. Ήμασταν απόλυτοι και αποφασίσαμε να μην μας πάρουν το εθνικό μας παιχνίδι για χάρη του κέρδους, το οποίο αποτελεί μεγάλο μέρος της εθνικής μας κληρονομιάς, όπως τα μουσεία μας, τα θέατρά μας, οι ναοί μας και ως κυβέρνηση θα κάνουμε οτιδήποτε για να το προστατέψουμε», τόνισε.