Η Άρσεναλ μπορεί να βάλει τέλος στο αρνητικό της σερί στο Λίβερπουλ όταν οι δύο ομάδες αναμετρηθούν αύριο (23/12), δήλωσε ο Μικέλ Αρτέτα.

Η Άρσεναλ, που βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 39 βαθμούς σε 17 αγώνες, αντιμετωπίζει τη δεύτερη Λίβερπουλ το Σάββατο. Το τελευταίο επιτυχημένο ταξίδι της ομάδας του βόρειου Λονδίνου στο Άνφιλντ για το πρωτάθλημα έγινε το 2012 – όταν ο Αρτέτα έπαιζε ακόμα στην Άρσεναλ.

«Θα είναι μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και για τις δύο ομάδες και είναι δυνατός αντίπαλος. Θα προετοιμαστούμε για να το κερδίσουμε – θα είναι ένα έντονο ματς», είπε ο Αρτέτα στους δημοσιογράφους.

«Είναι πάντα υπέροχο να βρίσκεσαι στην υψηλότερη θέση σε αυτό το πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουμε να το διατηρήσουμε, αλλά πρέπει να είμαστε έξυπνοι για να διαχειριστούμε το παιχνίδι. Τελευταία φορά που τους νικήσαμε ήταν πριν από καιρό και ήταν μια καλή στιγμή, κάτι που μπορούμε να επαναλάβουμε αύριο…»

Ο Αρτέτα στάθηκε επίσης στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ότι η UEFA και η FIFA παραβίασαν τη νομοθεσία της ΕΕ όταν απέτρεψαν τον σχηματισμό μιας Super League.

«Είμαστε πολύ ξεκάθαροι. Είναι ακριβώς το ίδιο. Παραμένουμε στην ίδια θέση», είπε ο Αρτέτα και συνέχισε: Μας αρέσει να παίζουμε στο Champions League και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Οι οπαδοί του ποδοσφαίρου και το πάθος που φέρνουν στο παιχνίδι είναι ο κύριος λόγος που τους ανήκει αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να τους φροντίσουμε – η γνώμη τους είναι πολύ σημαντική».

Η Άρσεναλ, η οποία ήταν μεταξύ των έξι συλλόγων της Premier League που υπέγραψαν το σχέδιο της Super League το 2021 προτού αποσυρθεί εν μέσω διαμαρτυριών των οπαδών, δημοσίευσε επίσης μια δήλωση την Παρασκευή με την οποία αποστασιοποιήθηκε από τη Super League.