Ο Έρλινγκ Χάλαντ μίλησε στο Athletic ενόψει της πρεμιέρα της Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League, παραδέχθηκε ότι η πίεση είναι μεγάλη, ενώ τόνισε πως δεν επηρεάζεται από τις εμφανίσεις του στα προηγούμενα ματς.

Ο Έρλινγκ Χάλαντ δεν βρήκε γκολ στο ντεμπούτο του με τη Μάντσεστερ Σίτι. Αυτό ωστόσο, δεν τον επηρεάζει, όπως δήλωσε ο ίδιος στο Atletic, ενόψει της πρεμιέρας των πολιτών στην Premier League.

Ο Νορβηγός σταρ παραδέχθηκε ότι δέχεται πίεση, δεδομένου ότι πλέον αγωνίζεται για τους πρωταθλητές Αγγλίας, τόνισε όμως, πως στόχος του είναι μπαίνει στο γήπεδο και να απολαμβάνει κάθε στιγμή.

“Είναι πολύ σημαντικό όταν είσαι στο παιχνίδι να μην σκέφτεσαι πολύ. Αν πρόκειται να πάω στο επόμενο παιχνίδι μου σκεπτόμενος την ευκαιρία που έχασα στο προηγούμενο αυτό δεν θα με βοηθήσει.

Πρέπει να πας στο παιχνίδι πεινασμένος. Δεν έχει σημασία τι συνέβη πριν, αν έβαλες τρία γκολ, αν δεν πέτυχες κανένα, αν δεν έχεις σκοράρει για λίγο. Πρέπει να πας στο παιχνίδι με την ίδια νοοτροπία. Και έτσι δεν το σκέφτομαι πολύ.

Φυσικά υπάρχει πίεση. Παίζω για τους πρωταθλητές, οπότε υπάρχει πίεση, αλλά εγώ προσπαθώ να βγαίνω στο γήπεδο χαμογελώντας όσο περισσότερο μπορώ και να το απολαμβάνω. Η ζωή προχωρά γρήγορα και ξαφνικά μπορεί η καριέρα σου να τελειώσει.

Είδατε ότι συνέβη με τον πατέρα μου. Άρα, προσπαθώ να απολαμβάνω το κάθε λεπτό, γιατί είμαι πραγματικά τυχερός που έχω αυτή τη δουλειά και που είμαι εδώ.

Στο τέλος, θέλουμε απλώς να απολαύσουμε το ποδόσφαιρο, να απολαύσουμε αυτό που ήταν το παιδικό μας όνειρο. Θα υπάρχουν άνθρωποι που θα μιλάνε για σένα, ειδικά ως επιθετικός αν δεν σκοράρεις, τότε σε συζητούν, αλλά στο τέλος δεν μπορείς να ελέγξεις τι λέει ο κόσμος, τι διαβάζει, τι σκέφτεται για εσένα.

Αυτό είναι κάτι με το οποίο απλά πρέπει να ζήσεις. Ερχόμαστε ως πρωταθλητές από πέρυσι, οπότε πρέπει να κάνουμε τα ίδια πράγματα που έκαναν και ελπίζουμε ακόμη καλύτερα.

Στα σημαντικά παιχνίδια να είμαστε ακόμα καλύτεροι, στο Champioms League και στα Κύπελλα, αλλά και να είμαστε μπροστά σ’ όλη την Premier League. Δεν είναι εύκολο. Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα με τόσες πολλές καλές ομάδες”.