Μια ριζοσπαστική ιδέα για την τάχιστη επιστροφή στα γήπεδα έχει πέσει στο τραπέζι της Premier League, που σχεδιάζει εφαρμογή για να εντοπίζει τους υγιείς φιλάθλους και να αποτρέπει όσους είναι θετικοί στον Covid-19 από το να αγοράζουν εισιτήριο.

Το όπλο της τεχνολογικής προόδου ενδέχεται να δώσει τη λύση στην Premier League για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και ασφαλή επάνοδο στην αγωνιστική δράση.

Η βρετανική εταιρεία VST Enterprises έχει αναπτύξει ένα είδος ψηφιακού «διαβατηρίου υγείας», το οποίο θα σκανάρεται μέσω της οθόνης και θα μπορεί να ελέγχει αν κάποιος είναι αρνητικός στον κορωνοϊό ή έχει αντισώματα για να μην νοσήσει ξανά.

Αυτή η δυνατότητα αμέσως κινητοποίησε την διοργανώτρια αρχή και τον CEO της, Ρίτσαρντ Μάστερς, ο οποίος φέρεται να έχει έρθει ήδη σε επαφή για να συζητήσει με τους δημιουργούς της εν λόγω εφαρμογής, προκειμένου να την χρησιμοποιήσει για να εξασφαλίσει την επιστροφή στα γήπεδα.

Στόχος είναι με αυτό το app να αποτραπεί η είσοδος ατόμων που έχουν προσβληθεί στον ιό Covid-19 και να χορηγούνται εισιτήρια μόνο σε εκείνους που επιβεβαιώνονται ότι είναι αρνητική μέσα από το σκανάρισμα.

Φυσικά, η πειραματική αυτή ανακάλυψη δεν θα περιοριστεί μόνο στον χώρο του ποδοσφαίρου, με την κυβέρνηση της Αγγλίας να εξερευνά επίσης τις δυνατότητες της, αφού μια τέτοια εφαρμογή μπορεί να φανεί καθοριστική στον περιορισμό νέας κρίσης στο μέλλον.