Σημαντικό επίτευγμα για τον Κέπα που πλέον μετράει 7 αποκρούσεις πέναλτι στη ρώσικη ρουλέτα και ξεπέρασε τον Πετρ Τσεχ για να κάνει δική του την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της Τσέλσι.

Μπορεί η θητεία του στο Λονδίνο να έχει περάσει από… πολλά κύματα, όμως έφτασε επιτέλους η ώρα που το όνομα του Κέπα γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Τσέλσι.

Με το πέναλτι που απέκρουσε απέναντι στην Άστον Βίλα ο Ισπανός τερματοφύλακας όχι μόνο κατάφερε να χαρίσει την πρόκριση στους Μπλε στην επόμενη φάση του EFL Cup, αλλά πλέον έγινε και ο τερματοφύλακας με τις περισσότερες αποκρούσεις στη ρώσικη ρουλέτα στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Ισπανός κίπερ μετράει πλέον επτά αποκρούσεις στα πέναλτι, αριθμός που αποτελεί την κορυφαία επίδοση στην ιστορία του της Τσέλσι, αφήνοντας μια για πάντα στην δεύτερη τον Πετρ Τσεχ ο οποίος είχε σταματήσει στις έξι.

Αξιοσημείωτο παραμένει το γεγονός πως ο Κέπα κατάφερε να ξεπεράσει τον Τσέχο και να βρεθεί στην απόλυτη κορυφή μέσα σε ένα μήνα, αφού τον προηγούμενο μήνα κατάφερε να σώσει δυο πέναλτι στο ευρωπαϊκό Super Cup απέναντι στη Βιγιαρεάλ.