Οι έξι αγγλικοί σύλλογοι ανακοίνωσαν την αποχώρηση τους από την European Super League, ακολουθώντας τον δρόμο που άνοιξε η Μάντσεστερ Σίτι.

Οι αγγλικές ομάδες επισημοποίησαν τα ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών που ήθελαν να είναι οι πρώτες που αποχωρούν από τη νεοσύστατη κλειστή λίγκα.

Οι “Κανονιέρηδες”, μάλιστα, απολογήθηκαν στον κόσμο τους: «Ακούσαμε τον κόσμο και την ποδοσφαιρική κοινότητα τις τελευταίες ημέρες και αποχωρούμε από τη Super League. Kάναμε ένα λάθος και ζητούμε συγγνώμη γι αυτό».

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα συμμετέχει στη European Super League. Ακούσαμε προσεκτικά την αντίδραση των οπαδών μας, της βρετανικής κυβέρνησης και άλλων βασικών ενδιαφερομένων. Παραμένουμε δεσμευμένοι να συνεργαστούμε με άλλους σε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα για να βρούμε βιώσιμες λύσεις για τις μακροπρόθεσμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο» αναφέρει η ανακοίνωση της Γιουνάιτεντ.

«Η Λίβερπουλ επιβεβαιώνει πως δεν θα συμμετάσχει στη European Super League. Τις τελευταίες ημέρες ο σύλλογος έχει εισπράξει απόψεις από διάφορα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη εντός κι εκτός ομάδας και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη συμβολή τους» αναφέρουν οι Reds.