Η Premier League δεν πρόκειται να αφήσει ατιμώρητο το Big-6 για την συμμετοχή του στην ίδρυση της European Super League, με την Telegraph να αναφέρει πως θα του επιβληθεί τσουχτερό πρόστιμο.

Μπορεί η European Super League να κατέρρευσε λίγες ώρες μετά από την ανακοίνωση σύστασής της, αλλά τα απόνερα που δημιούργησε συνεχίζουν να επηρεάζουν τις έξι ομάδες της Premier League που αποτέλεσαν συνιδρυτικά μέλη.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Telegraph, η Premier League θα επιβάλει σημαντικό πρόστιμο στις Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Τότεναμ, Άρσεναλ για την αρχική εμπλοκή τους στο εγχείρημα.

Το πρόστιμο θα είναι τέτοιο, ώστε να έχει αντίκτυπο στα έξι ανωτέρω κλαμπ και θα έχει στόχο οι ιδιοκτήτες τους να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Μπορεί να μην υπάρχει στο τραπέζι η αφαίρεση βαθμών, αλλά στόχος είναι να «πονέσουν» οικονομικά.

Το νομικό επιτελείο της Premier League δουλεύει εδώ και τρεις εβδομάδες πάνω σε αυτό το ζήτημα, ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα κληθούν να πληρώσουν άμεσα ή θα αφαιρεθεί το ποσό από τα μελλοντικά έσοδα από τα τηλεοπτικά.