Ο σεΐχης του Κατάρ Γιασίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι συνεχίζει τις επαφές με την οικογένεια Γκλέϊζερ, που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να γίνει το νέο αφεντικό στο «Ολντ Τράφορντ».

Οι Γκλέιζερ έχουν δύο προτάσεις για την παραχώρηση των μετοχών τους. Πρόκειται για τον όμιλο INEOS του Αγγλου δισεκατομμυριούχου, Τζιμ Ράτκλιφ και τον Αλ Θάνι, ο οποίος ανέβασε την προσφορά του στα 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ για να εξαγοράσει πλήρως την ιστορική ομάδα της Premier League, καθώς θέλει το 100% των μετοχών, όπως σχετικά αναφέρει η εφημερίδα «Mirror».

«Η προσφορά σχεδιάζει να επαναφέρει τον σύλλογο στην παλιά του αίγλη τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου και – πάνω απ’ όλα – θα επιδιώξει να θέσει τους φιλάθλους στο επίκεντρο του συλλόγου για άλλη μια φορά.

Η προσφορά θα είναι εντελώς χωρίς χρέη μέσω του Ιδρύματος Nine Two Foundation του σεΐχη, το οποίο θα επιδιώξει να επενδύσει στις ποδοσφαιρικές ομάδες, στο προπονητικό κέντρο, στο γήπεδο και στις ευρύτερες υποδομές, στην εμπειρία των φιλάθλων και στις κοινότητες που υποστηρίζει ο σύλλογος.

Το όραμα της προσφοράς είναι η ποδοσφαιρική ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να φημίζεται για την ποδοσφαιρική αριστεία και να θεωρείται η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο» έγραφε η ανακοίνωση με την οποία είχε γίνει γνωστή η προσφορά των Καταριανών.