Τη δική του απάντηση σε όσους εξακολουθούν να αμφισβητούν τον ίδιο και τη Μάντσεστερ Σίτι έδωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

«Κέρδισα τέσσερις συνεχόμενους τίτλους πρωταθλήματος, όπως όταν στην Μπαρτσελόνα. Η πέμπτη και η έκτη σεζόν δεν ήταν οι ίδιες. Δεν ήμουν αρκετά πεινασμένος.Η Ρεάλ Μαδρίτης με κέρδισε την πέμπτη και την έκτη σεζόν. Καταλαβαίνω τους παίκτες, αλλά είμαι εδώ για να μην συμβεί αυτό. Ο πρόεδρος το ξέρει, αλλιώς δεν θα με είχε ανανεώσει. Αλλά αν χάσω την εμπιστοσύνη της ομάδας ή κάτι δεν μπορώ να συνεχίσω, εδώ ο κόσμος δεν περιμένει. Το είπα τις προάλλες, όταν αποσυρθώ ή φύγω από τη Μάντσεστερ Σίτι όλοι θα λένε πόσο καλός ήμουν, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα», είπε ο προπονητής των πρωταθλητών και πρόσθεσε:

«Είμαι ακόμα εδώ. Μπορείς να το πεις: “έι Πεπ, είμαστε δεύτεροι”, δεν είμαστε 25 βαθμούς πίσω από την Άρσεναλ. Ναι, είμαστε εκεί και απομένουν 57 βαθμοί για να κατακτήσουμε. Ο σύλλογος πρέπει να αντιδράσει, να ζητήσει περισσότερα. Είδατε τις τελευταίες ενέργειες του Γκρίλις να βουτάει στον αγωνιστικό χώρο για να ανακτήσει την μπάλα; Ή τον Νέιθαν Άκε για παράδειγμα, ή τις μονομαχίες που κέρδισε ο Ακάντζι. Κάθε παιχνίδι θα πρέπει να είναι έτσι.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορούμε να είμαστε 15, 16 ή 17 παιχνίδια στη σειρά νικητές. Θα πρέπει να είναι πάντα έτσι. Λυπάμαι για τους haters, γιατί θα είμαστε στα βιβλία της ιστορίας της Premier League για όλα όσα κάναμε, για τον τρόπο που τα κάναμε, για τα ρεκόρ που σπάσαμε… δεν υπάρχει αμφιβολία. Ήμασταν πολύ τακτικοί στο υψηλότερο επίπεδο. Αλλά αυτό είναι το παρελθόν».