Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε την απόκτηση του 16χρονου wonderkid Χάρβεϊ Έλιοτ, αλλά οι Λονδρέζοι διεκδικούν πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ ως “τροφεία”.

Πέρσι, σε ηλικία 16 ετών και 30 ημερών, ο Χάρβεϊ Έλιοτ έγινε ο νεότερος πρωτοεμφανιζόμενος στην ιστορία της Premier League.

Ωστόσο, όσες προσπάθειες κι αν κατέβαλε η Φούλαμ για να τον κρατήσει κοντά της, δεν τα κατάφερε. Το εν λόγω wonderkid αρνήθηκε τις υποτροφίες και τις υποσχέσεις για συμβόλαιο των Λονδρέζων, μετακόμισε στη Λίβερπουλ και την Κυριακή αγωνίστηκε κιόλας στο φιλικό με τη Νάπολι.

Μόνο που η ιστορία δεν τελειώνει εδώ, καθώς η Φούλαμ προσέφυγε όχι ακριβώς σε δικαστήριο, αλλά στην επιτροπή που αξιολογεί και ρυθμίζει τις προμήθειες και τα λεγόμενα “τροφεία”, όταν πρόκειται για νεαρούς παίκτες που έχουν γαλουχηθεί σε έναν σύλλογο. Μάλιστα η πρώην ομάδα του αξιώνει πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ και είναι εξαιρετικά πιθανό να τα λάβει.

Εφόσον η Λίβερπουλ κληθεί να καταβάλει το ποσό, θα είναι και το μεγαλύτερο ever στα χρονικά της Αγγλίας.

Το σχετικό ρεκόρ το κατέχουν και πάλι οι Reds από το 2015 και τα εννέα εκατομμύρια ευρώ που η επιτροπή είχε ζητήσει να καταβάλουν ως “τροφεία” στη Μπέρνλι για την απόκτηση του Ντάνι Ινγκς.

Ο Ελιοτ θα γίνει 17 ετών τον Απρίλιο του 2020 και τότε θα μπορεί να πάρει κανονικά το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.