Καμία ανάμειξη σ΄ότι έχει να κάνει με τον νέο ιδιοκτήτη της Τσέλσι, ο οποίος θα επιλεγεί από την αμερικάνικη τράπεζα Raine Group, δεν θα έχει η κυβέρνηση της Βρετανίας.

Σε ανοιχτή κόντρα με την κυβέρνηση της Βρετανίας βρίσκεται η Τσέλσι, σ΄ότι έχει να κάνει με τις αποφάσεις για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στον Ρομάν Αμπράμοβιτς λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και του πολέμου που έχει ξεσπάσει.

Η τελευταία ένδειξη, που αποδεικνύει ότι η σχέση ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι η κακή, δεν είναι άλλη από την δήλωση που έκανε ο Τόμας Τούχελ σχετικά με τα θέματα ενασχόλησης στο Κοινοβούλιο, από την στιγμή που υπάρχουν άλλα σημαντικά ζητήματα, αλλά επιλέγουν να σχολιάσουν το αν ο κόσμος της ομάδας του Λονδίνου φωνάζει το όνομα του Ρώσου ιδιοκτήτη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στον βρετανικό Τύπο, δεν θα υπάρξει καμία παρέμβαση από την πλευρά της κυβέρνησης, σ΄ότι έχει να κάνει με την επιλογή του ανθρώπου, ο οποίος θα πάρει τους «μπλε» στα χέρια του.

Πιο συγκεκριμένα η αμερικανική τράπεζα Raine Group έχει πάρει εντολή, προκειμένου να διαπραγματευτεί την μεταβίβαση των μετοχών, ενώ παράλληλα θα είναι αυτή που θα πάρει την απόφαση με την Κυβέρνηση απλά από την πλευρά της να κάνει έλεγχο για να αποτρέψει κάθε πιθανό οικονομικό όφελος του Ρώσου μεγιστάνα.

Όσον αφορά τον ενδιαφερόμενο αγοραστή, αυτός θα πρέπει να λάβει την έγκριση της επιτροπής της Premier League και εφόσον πείσει για την οικονομική του δύναμη, αλλά και για την ικανότητα να διαχειριστεί τον σύλλογο θα προχωρήσει η όλη διαδικασία για την αλλαγή σελίδα στην Τσέλσι.