Ο Μπίλι Κένι παλιά δόξα της Έβερτον μίλησε για τους εθισμούς, που δεν τον άφησαν να έχει μία καριέρα γεμάτη επιτυχίες, ενώ παραδέχτηκε πως είναι έκπληκτός που είναι ζωντανός..

O 49χρονος Άγγλος, σε συνέντευξη του στο «Liverpool Echo», ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως έπινε αλκοόλ και έκανε χρήση κοκαΐνης για 25 χρόνια ασταμάτητα και ότι αυτό σήμανε και το τέλος του από το άθλημα. Να σημειωθεί πως ο Κένι αποτέλεσε έναν από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της ομάδας του Μερσεϊσάιντ, αλλά ο κακός τρόπος ζωής που ακολουθούσε, δεν του επέτρεψε ποτέ να δείξει τα όσα περιμέναν από αυτόν.

«Ποτέ δεν ήπια μπύρα μέχρι να φτάσω στην πρώτη ομάδα της Έβερτον. Ήταν κάτι συνηθισμένο. Ήμουν παιδί εκείνη την εποχή. Τότε όμως ήπια αλκοόλ και έκανα κοκαΐνη για 25 χρόνια ασταμάτητα. Ασταμάτητα. Είμαι έκπληκτος που είναι ακόμα ζωντανός. Μόλις σηκωνόμουν, έπινα, έπινα για δύο ημέρες, για τρεις ημέρες, κοιμόμουν για δύο ημέρες, έτρωγα κινέζικο φαγητό και επέστρεφα στα ίδια. Ήμουν εγωιστής. Το μόνο που ήθελα ήταν αλκοόλ και ναρκωτικά.
Πλέον, στα 49 μου είμαι νηφάλιος και αυτό είναι υπέροχο. Ξέρω πού έκανα λάθος όταν ήμουν νεότερος. Μπορώ να δω καθαρά ότι χρειαζόμουν βοήθεια, αλλά η βοήθεια δεν ήταν εκεί για μένα. Πήρα μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Έπαιξα για την Έβερτον και κανείς δεν μπορεί να μου το πάρει αυτό. Το απόλαυσα. Τώρα αυτή είναι μια άλλη φάση της ζωής μου και αρχίζω να την απολαμβάνω. Έχω ακόμα τις κακές μου μέρες, όπου έχω να δουλέψω πολύ σκληρά για να παραμείνω υγιής και νηφάλιος, αλλά νιώθω ότι η ζωή μου πηγαίνει πολύ καλά», ήταν τα λόγια του.