Ο Γερμανός τεχνικός αποκάλυψε πως, ενώ έβλεπε μαζί με τους παίκτες του, την αναμέτρηση της Τσέλσι με την Σίτι περιμένοντας το τελικό σφύριγμα, είχε τη γυναίκα του στο τηλέφωνο και μέτραγε αντίστροφα για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Λίβερπουλ και όταν συνέβη αυτό απλά δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει.

Όπως επίσης, τόνισε πως μερικοί από τους ποδοσφαιριστές, είχαν τόσο άγχος που δεν ήθελαν καν να δουν τα τελευταία λεπτά του εν λόγω αγώνα. Ο Κλοπ, από την πλευρά του δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του, τονίζοντας πως δυσκολευόταν πολύ εκείνη τη στιγμή να μιλήσει στη γυναίκα του.

«Κάλεσα την οικογένεια μου 10 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη για να βλέπουν μαζί. Είπα «Οκ, σας αγαπώ» κι έβαλα το τηλέφωνο στο τραπέζι. Είπα «άφησε το κινητό σου ανοιχτό για να βλέπεις τι γίνεται εδώ».

Μετά ήθελα να μιλήσω με την Ούλα και δε μπορούσα. Την είχα στο τηλέφωνο αλλά απλά έκλαιγα. Δε ξέρω γιατί συνέβη αυτό. Δεν έχω ιδέα. Ήμουν περήφανος και ήμουν ανήσυχος γι αυτό, αλλά δε μπορούσα να σταματήσω. Δεν είχα ζήσει ποτέ μου μια κατάσταση που δε μπορούσα να σταματήσω να κλαίω. Μετά συνειδητοποίησα ότι υπήρχε κάποια πίεση. Που πραγματικά δε νιώθω όταν βρίσκομαι στην κατάσταση, αλλά το να είσαι προπονητής αυτού του συλλόγου είναι μεγάλη τιμή, το βλέπω σαν καθαρή τύχη, αλλά ήταν κάποια ευθύνη»