Για την απόφαση του να μην χρησιμοποιήσει τον Κώστα Τσιμίκα κόντρα στη Μπράιτον μίλησε ο Γιούργκεν Κλοπ μετά την ισοπαλία της Λίβερπουλ με τους «γλάρους» (1-1), λέγοντας πως αν είχε πέντε αλλαγές, ο Έλληνας μπακ θα έπαιρνε την θέση του Ρόμπερτσον.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μεγάλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στην Premier League επιτρέπονται μόνο τρεις αλλαγές, γεγονός που έχει νευριάσει τον Γιούργκεν Κλοπ. Ο Γερμανός τεχνικός μιλώντας μετά την ισοπαλία με την Μπράιτον είπε πως αν είχε πέντε αλλαγές θα έβαζε τον Τσιμίκα για να προφυλάξει τον Ρόμπερτσον και όχι για να δυναμώσει την ομάδα, όπως υποστηρίζει ο τεχνικός της Σέφιλντ Κρις Γουάιλντερ πως θα κάνουν οι μεγάλες ομάδες.

«Ο Γουάιλντερ, και οποιοσδήποτε άλλος με λένε διαρκώς εγωιστή. Εγώ νομίζω ότι αυτός είναι εγωιστής, αλλά δεν είναι αυτό σημαντικό. Ήμουν κι εγώ στην ίδια θέση με αυτόν όταν βρισκόμουν στη Μάιντς, όταν προσπαθούσαμε να μείνουμε στην κατηγορία. Τώρα έχουμε τρεις αλλαγές και η Σέφιλντ έχει ένα βαθμό. Οπότε δεν υπάρχει πλεονέκτημα ή μειονέκτημα. Εγώ για παράδειγμα αν είχα πέντε αλλαγές σήμερα, θα έβγαζα τον Ρόμπερτσον για να βάλω τον Κώστα (Τσιμίκα), για να σώσω τον Ρόμπερτσον, όχι για να κάνουμε καλύτερο το παιχνίδι μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κλοπ.