Οι σύνδεσμοι των οπαδών των έξι “μεγάλων” του αγγλικού ποδοσφαίρου εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, εκφράζοντας με επίσημο τρόπο την εναντίωση τους στην δημιουργία της European Super League.

Οι οπαδοί των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ και Τότεναμ παραμέρισαν τις διαφορές που τους χωρίζουν και ενώθηκαν μπροστά στον κοινό στόχο. Να σταματήσουν τα σχέδια των διοικήσεων των ομάδων τους, οι οποίες αποτελούν συνιδρυτικά μέλη της European Super League.

Οι έξι σύνδεσμοι οπαδών εκφράζουν την αντίθεσή τους στα πλάνα και ζητούν συνάντηση με την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες ποδοσφαιρικές αρχές. «Εργαζόμαστε στενά μεταξύ μας για να πολεμήσουμε αυτήν την πρόταση. Παρά τη συμπεριφορά των ομάδων μας είμαστε ενωμένοι απέναντί τους και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε συλλογικά για να σταματήσουμε αυτά τα σχέδια. Αυτό συμπεριλαμβάνει ακόμη και συνάντηση αντιπροσωπείας μας με την Κυβέρνηση και όλες τις αρμόδιες ποδοσφαιρικές αρχές», αναφέρει το κείμενο που συνυπογράφεται από τους συνδέσμους οπαδών των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ και Τότεναμ.

Υπενθυμίζεται ότι η Premier League συγκάλεσε έκτακτη διαδικτυακή σύσκεψη την Τρίτη (20/4) με 14 μόνο ομάδες – χωρίς δηλαδή τις έξι που συνίδρυσαν την European Super League – για να καθορίσει τα επόμενα βήματα.