Με δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Αρσεναλ έκανε πάρτι με 4-0 επί της Έβερτον και βρίσκεται ξανά στο +5 από τη 2η, Μάντσεστερ Σίτι, με ίδιο αριθμό αγώνων.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέρα πήρε εκδίκηση για την πρόσφατη ήττα με 1-0 από την Εβερτον, της έβαλε 4 γκολ στο Emirates και έπειτα από 25 αγώνες απομακρύνθηκε στους 5 βαθμούς από την Σίτι. Διπλάσιο αριθμό γκολ έφτασαν Σάκα και Μαρτινέλι και οι Gunners είναι οι πρώτοι που κάνουν κάτι τέτοιο στο φετινό πρωτάθλημα.

Τα πράγματα ήταν πολύ ζόρικα στο ξεκίνημα αγώνα για την Αρσεναλ, η οποία είχε την κατοχή σχεδόν για 70% αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει υποψία φάσης. Την ίδια στιγμή η Εβερτον με άριστο στήσιμο έκοβε άνετα τις όποιες επιθέσεις και έβγαινε επικίνδυνα στην κόντρα. Ομως μια φάση μαγείας και μια με απόλυτη έλλειψη συγκέντρωσης, έκαναν τη διαφορά.

Στο 41’ ο Ζιντσένκο πέρασε μέσα στην περιοχή στον Σάκα και εκείνος με το κακό του, δεξί, τίναξε τα δίχτυα του Πίκφορντ στέλοντας την μπάλα στο παραθυράκι στην πλευρά της κλειστής γωνίας. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκουέγ καθυστέρησε απίστευτα να κάνει το οτιδήποτε, ο Σάκα τσίμπησε την μπάλα για τον Μαρτινέλι, ο οποίος πλάσαρε σωστά και παρότι η σημαία σηκώθηκε, το VAR έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια με 2-0.

Περισσότερα σε λίγο…