Η Λιντς επικράτησε με το, φτωχό, 1-0 επί της Μπάρνσλεϊ αλλά μικρή σημασία έχει αυτό, καθώς χρειάζεται μόλις ένα βαθμό για να κλειδώσει, και μαθηματικά, την επιστροφή της στην Premier League.

Ζει και αναπνέει για αυτή τη στιγμή εδώ και 16 χρόνια και πλέον μπορεί να μετρά αντίστροφα. Η Λιντς περίμενε πολύ μέχρι να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από την επάνοδό της στα «σαλόνια» του Νησιού, αλλά αυτή τη φορά «αγγίζει» περισσότερο από ποτέ την άνοδο.

Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα κατέβαλε δύσκολα την αντίσταση της Μπάρνσλεϊ (1-0), αλλά πήρε το τέταρτο σερί τρίποντο, που της επιτρέπει να εξασφαλίσει τον προβιβασμό της με μία απλή ισοπαλία στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια της σεζόν.

Υπάρχει πάντως και πιο ιδανικό σενάριο στο οποίο δεν θα χρειαστεί καν να περιμένει τον επόμενο αγώνα της κόντρα στην Ντέρμπι. Με τη διαφορά στο +5 από τη 2ηΓουέστ Μπρομ, αν εκείνη φέρει ισοπαλία στο πρώτο χρονικά ματς της 45ης αγωνιστικής στην έδρα της Χάντερσφιλντ, τότε τα Παγώνια θα βρίσκονται και μαθηματικά στην Premier League της νέας σεζόν.

Το ίδιο θα συμβεί και αν στραβοπατήσει η 3η Μπρέντφορντ, που απέχει 6 βαθμούς αλλά έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων.

https://youtu.be/KDGbbC_20M8