Ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ έδωσε την 16η φετινή του ασίστ (σε 32 παιχνίδια), έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ και βάζει πλώρη για μία ακατάρριπτη επίδοση!

Στα χαρτιά είναι δεξιός μπακ. Στην πράξη είναι… τα πάντα όλα. Είναι εξτρέμ. Είναι οργανωτής. Είναι πασέρ. Είναι δημιουργός. Εκτελεί φάουλ. Τρέχει σαν άλογο την πλευρά. Άμα λάχει, σώζει και σίγουρα γκολ με αεροπλάνικές απομακρύνσεις πάνω στην γραμμή.

Ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ είναι ο μπακ που θα ήθελε κάθε προπονητής στην ομάδα του. Διότι, κάνει τα πάντα στο γήπεδο. Από μία ακόμα μπαλιά – ξυραφιά, ο Σαντιό Μανέ φύσηξε την μπάλα στα δίχτυα της Γουέστ Χαμ για το 1-0 της Λίβερπουλ που σηματοδότησε μία ιστορική στιγμή.

Διότι, αυτή ήταν η 16η (!) φετινή ασίστ του Άγγλου «αμυντικού» σε 32 παιχνίδια φέτος! Σκεφτείτε το λίγο, ο τύπος δίνει μία ασίστ ανά δύο παιχνίδια. Και είναι δεξιός μπακ!

Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έσπασε ήδη το προσωπικό του ρεκόρ που ήταν 15 και το είχε πετύχει σε δύο συνεχόμενες σεζόν (2018-19, 2019-20), μόνο που ακόμα έχουμε αρχές Μαρτίου!

Ο Άγγλος μπακ της Λίβερπουλ με αυτή την τελική πάσα ισοφάρισε άλλο ένα θρυλικό ρεκόρ, αφού έπιασε τον Στίβεν Τζέραρντ σε ότι αφορά την κορυφαία του επίδοση σε ασίστ σε μία σεζόν.

Ο θρύλος των κόκκινων τελείωσε τρεις σεζόν με 16 ασίστ, την σεζόν 2004-05 σε 43 παιχνίδια, την σεζόν 2005-06 σε 53 παιχνίδια και την σεζόν 2007-08 σε 52 παιχνίδια.

Μόνο που εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα φαινόμενο, με αυτούς τους ρυθμούς είναι μαθηματικά βέβαιο ότι ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ θα τελειώσει την σεζόν με πάνω από 20 τελικές πάσες, νούμερο εκτός λογικής για κάθε μπακ!