Ο σούπερ σταρ της Τσέλσι τόνισε πως η συμβολική κίνηση του να γονατίζει κανείς πριν την σέντρα των αγώνων «έχασε πια κάτι από τη δύναμή της», ενώ μίλησε για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να εξαλειφθεί ο ρατσισμός.

Ο Ρομέλου Λουκάκου έδωσε μεγάλη συνέντευξη μετά την επιστροφή του στην Τσέλσι μιλώντας με πολύ δυνατά λόγια κατά της βίας και του ρατσισμού, ωστόσο τόνισε πως η κίνηση του να γονατίζουν οι ποδοσφαιριστές έχει χάσει την αξία της και πρέπει να γίνει κάτι ουσιαστικό για να σταματήσει το φαινόμενο τόσο στην κανονική ζωή αλλά και στα social.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Βέλγος επιθετικός της πρωταθλήτριας Ευρώπης Τσέλσι:

«Πρέπει να παλέψω, επειδή δεν παλεύω μόνο για τον εαυτό μου. Παλεύω για τον γιο μου, για τα μελλοντικά μου παιδιά, για τον αδερφό μου, για όλους τους άλλους παίκτες και τα παιδιά τους, ξέρετε, για όλους.

Οι αρχηγοί κάθε ομάδας και τέσσερις ή πέντε παίκτες, όπως και οι μεγάλες προσωπικότητες κάθε ομάδας, θα πρέπει να έχουν μια συνάντηση με τους διευθύνοντες συμβούλους του Instagram και των κυβερνήσεων, της FA και της PFA, και θα πρέπει απλώς να καθίσουν γύρω από το τραπέζι και να έχουμε μεγάλη συνάντηση για αυτό.

Πώς μπορούμε να του “επιτεθούμε” αμέσως, όχι μόνο από το παιχνίδι των ανδρών, αλλά και από το παιχνίδι των γυναικών.

Νομίζω ότι όλοι μαζί, πρέπει να έχουμε μια μεγάλη συνάντηση και ένα συνέδριο και να μιλάμε για πράγματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για να προστατευτούν οι παίκτες, αλλά και για να προστατευτούν οι οπαδοί και οι νεότεροι παίκτες που θέλουν να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές»