Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι ακόμα ένας προπονητής στην Premier League που εξέφρασε τα παράπονα του για την κατάργηση των 5 αλλαγών, λόγω της ιδιαίτερης χρονιάς που βιώνουμε.

Ο προπονητής της Σίτι είναι ο τελευταίος που κάλεσε την Λίγκα να αλλάξει τον κανονισμό μιας και όπως είπε οι τραυματισμοί έχουν αυξηθεί κατά 47% σε σχέση με το ίδιο διάστημα στην περσινή σεζόν. «Δεν πρόκειται μόνο για μία ομάδα αλλά για όλη την Λίγκα. Στην Γερμανία, στην Ισπανία, παντού έχουν πέντε αλλαγές» είπε ο Καταλανός και μαζί του συμφωνούν σχεδόν όλοι οι προπονητές των ομάδων της Premier League.

Η FIFA δίνει το ελεύθερο στις Λίγκες να αποφασίσουν για τις αλλαγές, επιτρέποντας μέχρι και 5 ανά αγώνα. Όμως η Premier είχε ψηφίσει να επιτρέπονται 3 αλλαγές, θεωρώντας πως οι 5 σε κάθε αγώνα ευνοούν τις «μεγάλες» ομάδες.

Η Σίτι ήδη έχει τους τραυματισμούς των Αγουέρο, Ζεσούς, Μεντί και Άικ.

Δίπλα στον Γκουαρντιόλα και ο προπονητής της Γιουνάιτεντ, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ που είπε: «Μπορώ να καταλάβω γιατί οι ομάδες ψήφισαν εναντίον των 5 αλλαγών, αλλά αν κάνεις ένα… βήμα πίσω και σκεφτείς την υγεία των ποδοσφαιριστών, η μόνη λογική λύση είναι να μας δώσουν την δυνατότητα να τους ξεκουράσουμε παραπάνω» ενώ και ο Φρανκ Λάμπαρντ της Τσέλσι έχει αντιδράσει: «Δεν μιλάω μόνο για την δική μου ομάδα, αλλά για κάθε παίκτη».

Ο Γιούργκεν Κλοπ αντιμετωπίζει επίσης σημαντικά προβλήματα με τραυματισμούς: «Ο Οκτώβριος είναι σαν τον… Δεκέμβριο, ο Νοέμβριος θα είναι ένας… τυπικός Δεκέμβριος. Ο Δεκέμβριος είναι ακόμα ο… Δεκέμβριος και αυτό σημαίνει πως πρέπει να κρατήσουμε την ένταση υψηλά λόγω του προγράμματος».

Ο Κάρλο Αντσελότι της Έβερτον έχει δηλώσει πριν μερικές ημέρες: «Μετά την διακοπή για τις Εθνικές, είχαμε μόνο έναν αγώνα που δεν είναι κάτι άσχημο. Αλλά οι ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη έχουν βαρύ πρόγραμμα και πολλούς τραυματισμούς» ενώ ο Στιβ Μπρους της Νιουκάστλ τόνισε: «Οι τραυματισμοί είναι μεγάλο πρόβλημα. Δεν είμαστε μόνοι μας, κι άλλες ομάδες υποφέρουν».