Το ποσοστό των μη εμβολιασμένων παικτών της Premier League είναι μεγάλο, με τον συναγερμό να έχει σημάνει στην διοργανώτρια αρχή.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Daily Mail, μόλις το ένα τρίτο των παικτών της Premier League είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ ανησυχητικά είναι τα νούμερα σε επίπεδο ομάδων.

Συγκεκριμένα, μόνο επτά από τις 20 ομάδες έχουν περισσότερο από το 50% των παικτών τους εμβολιασμένο, ενώ υπάρχουν και τουλάχιστον τρεις σύλλογοι που δεν έχουν εμβολιάσει καν το 10% της ομάδας, ένας από αυτούς η Νιούκαστλ, ενώ αντίθετα, Λιντς, Γουλβς, Σαουθάμπτον έχουν εμβολιάσει πάνω από το 90% του προσωπικού τους.

Υπάρχει, όμως, και κάτι πιο ανησυχητικό

Οι βρετανικές αρχές, ωστόσο, ανησυχούν με τις θεωρίες συνωμοσίας κατά των εμβολίων που αρχίζουν να διαδίδονται στα αποδυτήρια των ομάδων.

«Είναι πολύ απογοητευτικό, καθώς οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν περάσει την πόρτα των αποδυτηρίων. Έχουμε μεγάλους, έξυπνους άνδρες, που λένε κάθε είδους βλακείες. Ένας από αυτούς μου είπε ότι δεν χρειαζόταν το εμβόλιο, επειδή θα μπορούσε να αυξήσει την ανοσία του παίρνοντας βιταμίνες», διαβεβαίωσε ο γιατρός μίας ομάδας στη «Daily Mail», με την προϋπόθεση να μην αποκαλύψει το όνομά του.

«Μερικά από τα πράγματα που διαβάζουν και πιστεύουν στο διαδίκτυο είναι απίστευτα. Οι παίκτες λένε ότι το εμβόλιο θα τους κάνει στείρους, ότι είναι μέρος μιας συνομωσίας που περιλαμβάνει τον Μπιλ Γκέιτς, ότι η πανδημία είναι απλώς προπαγάνδα. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι επίσης μολύνουν το μυαλό των νεότερων παικτών», συμπλήρωσε.

Έτσι σε μία προσπάθεια να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός των παικτών, η Premier League έχει κάνει γνωστό ότι θα επιβραβεύσει τις ομάδες που εμβολιάζουν όλους τους παίκτες τους. Όμως, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν έχει πιάσει… το bonus.