Ανησυχία επικρατεί στους συλλόγους της Premier League, για το ενδεχόμενο κλείσιμο των γηπέδων τους για τον κόσμο μετά την Boxing Day.

Να συνεχιστεί κανονικά το υπερφορτωμένο πρόγραμμα αγώνων κατά την εορταστική περίοδο αποφάσισε η Premier League.

Ωστόσο είναι πολύ πιθανό οι ομάδες, να αναγκαστούν να κλείσουν τις κερκίδες τους μετά την Boxing Day, με στόχο να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όλα αυτά την ίδια στιγμή που στην Ουαλία, οι αθλητικές εκδηλώσεις γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και στην Σκωτία γίνονται ενώπιον πολύ μικρού ποσοστού φιλάθλων…

Αναφερόμενος στο ξέσπασμα της παραλλαγής «Όμικρον» στην Αγγλία, η οποία μέσα σε διάστημα 24 ωρών έχει καταγράψει 91.743 νέα κρούσματα, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον την Δευτέρα (20/12) ανέφερε πως «θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την προστασία του κοινού και της δημόσιας υγείας».

Από την πλευρά τους οι υγειονομικές αρχές φοβούνται πως οι αγώνες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα αντιπροσωπεύουν την έκρηξη των κρουσμάτων, παρά το γεγονός ό,τι μόλις 4 από τους 10 αγώνες του περασμένου Σαββατοκύριακου έγιναν κανονικά στην Premier League.

Το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος εξέτασε τα αιτήματα για αναβολή, ωστόσο αποφάσισε να υπάρξει συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων, όλα αυτά τη στιγμή που στη Γερμανία η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον οδήγησε την κυβέρνηση, στην απόφαση για επιβολή «λουκέτου» στα γήπεδα της χώρας από τις 28 Δεκεμβρίου.